10-jarig jubileum afdeling Midden-Kennemerland

Jubileumvoorstelling groot succes

Dit jaar bestaat de afdeling Midden-Kennemerland 10 jaar. Om dit heuglijke feit te vieren heeft het bestuur van de afdeling een jubileumvoorstelling georganiseerd in het prachtige Thalia theater in IJmuiden. Dit was tevens een mooie bestemming voor het bedrag dat door de afdeling van Odd Fellows Velsen gedoneerd was.

Op de dag zelf, dinsdag 20 juni, stond er in Dagblad Kennemerland een mooi en groot artikel over het jubileum en de voorstelling: 

Artikel Dagblad Kennemerland.jpg

Die avond kon de afdeling ruim 80 mensen welkom heten in het theater. Men was zichtbaar verrast door de mooie locatie met kenmerkende details als art deco en Amsterdamse School. Onder het genot van een kop koffie of thee en een heerlijk gebakje raakten de genodigden in de foyer al snel met elkaar in gesprek.

Er was een mooie afspiegeling aanwezig van de groepen waarvoor en met wie de afdeling werkt. Ten eerste betrof dit de groep mantelzorgers die veelal een van de Trefpunten bezoeken. Daarnaast waren er vrijwilligers aanwezig die ondersteuning bieden op de Trefpunten. Ook veel professionals, die beroepshalve veel met mensen met dementie te maken hebben, hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging.

Rond half acht werd iedereen uitgenodigd plaats te nemen in de zaal. Ook in deze ruimte kon men de prachtige verlichting en schitterende decoraties bewonderen.
De voorzitter van de afdeling, Marianne Hekman, heette alle aanwezigen van harte welkom. Ze vertelde over wat er de afgelopen 10 jaar was bereikt en gebeurd en gaf een kort inkijkje in de plannen voor de toekomst. Zo wordt er komend najaar gestart met een nieuw Trefpunt in Akersloot.
Vervolgens introduceerde ze de theatergroep Ervarea die de voorstelling, genaamd ‘de dementie van Jet en Harrie’,  zou gaan spelen.
Jet leidt een mooi leven als ze met pensioen is. Ze geniet volop en staat middenin het leven. Totdat Jet wat vreemd gedrag begint te vertonen. Al snel wordt duidelijk dat ze lijdt aan de ziekte van Alzheimer, een diagnose die het leven van haar en haar dochters op de kop zet. Theater en kleine stukjes kennisoverdracht wisselden zich af waardoor de voorstelling het best kan worden omschreven als Infotainment. Met als bedoeling te leren door te beleven. De voorstelling was bij vlagen grappig en ontroerend en kroop zichtbaar onder de huid van de aanwezigen. Het stuk werd gespeeld door twee acteurs en een muzikant.
Na afloop kregen de spelers een daverend applaus en een mooi boeket bloemen. 
Onder het genot van een drankje en wat hapjes werd er nog stevig nagepraat over de voorstelling, ook met de acteurs. Er was sprake van veel herkenning en daarnaast stemde een en ander ook flink tot nadenken. 
De volgende dag ontving het bestuur een mooie mail van een van de aanwezige mantelzorgers:

"Bij deze wil ik onze hartelijke dank overbrengen naar aanleiding van de geweldige avond die Alzheimer trefpunten in Midden Kennemerland heeft aangeboden.
De voorstelling was buitengewoon verrassend goed, de ontvangst en entourage welkom en de vrijwilligers zoals altijd vriendelijk."

Het bestuur kijkt terug op een mooie en waardevolle avond en gaat met nog meer motivatie en enthousiasme de volgende tien jaar tegemoet. 

Foto's van de avond kunt u bekijken via deze link: 

Foto's jubileum

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door