Albeda Vlaardingen: Samen Dementievriendelijk

Albeda locatie Vlaardingen ontvangt het vignet ‘Samen Dementievriendelijk’

Op dinsdag 30 januari overhandigden, namens Nederland, Bert van nhuizen, wethouder van Economische Zaken, Onderwijs en Organisatie en Cees Oosterom, wethouder Zorg, Sociale zaken, Jeugd en Welzijn van de gemeente Vlaardingen aan Albeda het vignet Samen Dementievriendelijk.

samen_dementie_vriendelijk-1 (4).jpg

Aanwezig waren Joke Bol van Nederland afdeling , Mieke Hollander van Zorg4Effect en studenten en docenten van Albeda Zorgcollege en Albeda College Economie & Ondernemen. Bert van nhuizen: “Belangrijk dat we als samenleving hier maximale aandacht voor hebben. Dat Albeda haar studenten hier kennis mee laat maken is heel mooi en ik wens hun heel veel succes met de uitvoering van het programma.”

Dubbel aantal dementen in 2040

Dementie raakt steeds meer mensen. Momenteel hebben 270.000 mannen en vrouwen in Nederland de ziekte van of een andere vorm van dementie. Nederland denkt dat het aantal mensen met dementie zal verdubbelen tot 2040. Iedereen krijgt met de ziekte te maken: als patiënt, als mantelzorger of binnen de familie- of vriendenkring.

E-learning programma

Samen Dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS en is onderdeel van het Deltaplan Dementie. Zij geven bedrijven het vignet “samen dementievriendelijk”. Albeda ontving op donderdag 21 september 2017, tijdens de Wereld Dag, het vignet. Jessica Dubbeld, docent: "Deze onderscheiding is voor Albeda heel bijzonder. We zijn in Zuid-Holland de allereerste school die het vignet in ontvangst mocht nemen. Daar zijn we trots op en het verdient een prominente plek in onze school.”

Daarnaast ontwikkelde “de professionele mens” in samenwerking met een initiatiefgroep binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Zorg4effect een e-learning programma voor studenten. Studenten van Albeda en Mbo Utrecht gaven feedback hierdoor heeft het programma een bijzonder meerwaarde gekregen. Jessica: “Ik ben ook enorm trots op onze studenten die samen met “de professionele mens/ Zorg4effect” en de initiatiefgroep het e-learning programma hebben ontwikkeld.” Intussen is het programma een vast onderdeel geworden van de inhoud van de Maatschappelijke Zorg opleidingen. In overleg met docenten van Albeda College Economie & Ondernemen, zijn er vervolgstappen om studenten van Albeda Zorgcollege als vast onderdeel binnen de opleiding voorlichting te laten geven aan studenten die verkoopmedewerker willen worden.

De volgende stap is een duurzame samenwerking (convenant) tussen Samen Dementievriendelijk, Nederland en Albeda Zorgcollege.

Nieuwsgierig naar het e-learning programma en Samen Dementievriendelijk zie: https://www.deprofessionelemens.nl/diensten/de-dementievriendelijke-gemeente/

https://samendementievriendelijk.nl

IMG-20180131-WA0000 (2).jpg

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door