Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant start met nieuwsbrief

Het aantal mensen met dementie in onze samenleving neemt sterk toe. Om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te houden van informatie, ontwikkelingen en activiteiten in de regio, start Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Brabant met een digitale nieuwsbrief.

Alzheimer Nederland speelt een actieve en centrale rol in onderzoeken naar mogelijke behandelingen van dementie en het voorkomen van de ziekte.

In de regio Midden-Brabant organiseert de lokale afdeling vier Alzheimer Café’s: in Oisterwijk, Tilburg, Waalwijk en Vlijmen. Mensen met dementie, hun familieleden, mantelzorgers en andere betrokkenen kunnen elkaar daar maandelijks ontmoeten en informatie en verhalen uitwisselen. Telkens staat een ander onderwerp centraal.

Bovendien hebben zeven van de negen gemeenten in Midden-Brabant de intentie uitgesproken om toe te willen werken naar een dementievriendelijke gemeenschap. De Alzheimerafdeling probeert daarin een aanjaagfunctie te vervullen en neemt zelf initiatieven voor activiteiten.

Middels de digitale nieuwsbrief blijft u automatisch op de hoogte van updates over ontwikkelingen en activiteiten in de regio. U kunt zich hiervoor aanmelden via onze website www.alzheimer-nederland.nl/regios/afdeling-midden-brabant of door een mail te sturen naar alzheimerafdelingmiddenbrabant@gmail.com. De inschrijving is geheel vrijblijvend en uitschrijven is altijd weer mogelijk.

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door