Een aantal voorbeelden van actuele onderwerpen zijn ziekenhuiservaringen, casemanagement en stemmen bij verkiezingen. Als lid van het alzheimerpanel ontvangt u hiervoor 4 tot 6 keer per jaar een korte vragenlijst. Hiervoor krijgt u een email met een korte toelichting en een link naar de online vragenlijst.

Uw mening over wetenschappelijk onderzoek

Alzheimer Nederland maakt onderzoek naar dementie mogelijk. Wij doen dit onder andere door onderzoek te financieren. We vinden het belangrijk dat u uw mening geeft over onderzoek. Daarom vragen wij u om ons te helpen bij het vaststellen van onderwerpen waar onderzoek naar gedaan moet worden. En helpt u bij het beoordelen van ingediende subsidieaanvragen. Ook nodigen we u als panellid soms uit om onderzoekers te helpen met vragen waar zij bij het schrijven van een subsidieaanvraag of tijdens hun project tegenaan lopen. Een oproep om mee te denken heeft de vorm van het invullen van een vragenlijst of deelname aan een groepsgesprek.


Overig onderzoek

Soms wordt u ook voor onderzoek naar andere onderwerpen uitgenodigd. Bijvoorbeeld voor het beoordelen van een website. Ook kan het zijn dat andere organisaties, meestal universiteiten, ons vragen om het alzheimerpanel een vragenlijst voor te leggen. Wij proberen dit andere onderzoek tot een minimum te beperken en hanteren hierbij bovendien een strenge selectie. Met name op onderwerp en lengte van de vragenlijst. Zo zetten wij ons ervoor in om te zorgen dat u als panellid niet voor verrassingen komt te staan en dat wij u niet overbelasten.

Aanmelden voor het Alzheimer Nederland panel

Heeft u dementie of bent u mantelzorger en wilt u graag uw mening en ervaringen delen? Laat dan uw stem horen en meld u aan. Samen kunnen we de zorg rondom dementie verbeteren!
 

Ja, ik meld mij aan     Meer over het panel