Lid worden

Hoe kan ik lid worden van het Alzheimer Nederland panel?

Klik op de knop Ja, ik meld mij aan om direct lid te worden. U vult dan het korte aanmeldformulier in en maakt een wachtwoord aan. Na het invullen, ontvangt u een bevestigingsmail met uw emailadres en wachtwoord. U bent nu lid van het panel.

Kan iedereen lid worden van het Alzheimer Nederland panel?

Nee, het panel is alleen bedoeld voor mensen met dementie en mantelzorgers die de zorg hebben voor een naaste met dementie. U bent bijvoorbeeld de vrouw, man, zoon of dochter van iemand met dementie of een goede kennis, vriend of buurman/vrouw. Ook zorgprofessionals en vrijwilligers van Alzheimer Nederland kunnen lid worden van het panel.

Ik heb dementie en wil lid worden, maar ik heb geen eigen e-mailadres. Kan ik ook lid worden?

Ja, dat kan. U kunt uw naaste vragen om zijn of haar e-mailadres in te vullen. Uw naaste ontvangt dan de uitnodigingen om vragenlijsten in te vullen. Deze kunt u dan samen met uw naaste invullen. Is uw naaste zelf al lid van het Alzheimer Nederland panel? Dan hoeft u zich niet aan te melden. Uw naaste krijgt dan naast vragenlijsten voor hem of haar zelf, ook een vragenlijst die hij of zij samen met u kan invullen.

Kan ik lid worden als mijn naaste met dementie in een zorginstelling woont?

Zeker, u bent van harte welkom! Bij het stellen van onze vragen, houden we zoveel mogelijk rekening met uw situatie. Woont uw naaste in een verpleeghuis, dan krijgt u vragen die hierop van toepassing zijn. Soms stellen we u ook vragen over de periode waarin uw naaste nog thuis woonde.

Kan ik nog lid worden als mijn naaste met dementie is overleden?

Ja, dat is mogelijk. Het kan zijn dat u het nog steeds fijn vindt om uw ervaringen met uw naaste met ons te delen als hij of zij overleden is. Wanneer u hier geen behoefte meer aan heeft, of het gevoel krijgt dat uw ervaring vervaagt, kunt u zich eenvoudig uitschrijven.  

Waarom vragen jullie om mijn gegevens?

In het aanmeldformulier vragen we een aantal gegevens van u, zoals uw naam, geslacht, woonplaats en woonsituatie van uw naaste. Deze gegevens gebruiken wij om u doelgericht te benaderen. Wij willen u namelijk niet lastig vallen met vragen die niet voor u van belang zijn. Wijzigen uw gegevens? Dan vragen wij u om die aan te passen op uw persoonlijke pagina.

Ik heb me aangemeld. Hoe gaat het nu verder?

Direct nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u een bevestigingsmail met een link naar uw persoonlijke pagina. Hier kunt u uw antwoorden op het aanmeldformulier inzien en zo nodig wijzigen. U kunt hiervoor inloggen met uw e-mailadres en het wachtwoord dat u zojuist zelf heeft aangemaakt. Wanneer wij een onderzoek doen via het Alzheimer Nederland panel, ontvangt u hiervoor vanzelf een uitnodiging via de mail.

Hoe zit het met mijn privacy?

We respecteren uw privacy. Uw gegevens (zoals uw e-mailadres) worden uitsluitend gebruikt om u uit te nodigen voor een onderzoek. Uw gegevens geven wij niet door aan derden en we gebruiken ze ook niet voor verkoopdoeleinden. De antwoorden die u geeft tijdens het onderzoek blijven altijd anoniem. Lees meer in ons privacy statement.

Wie of wat zijn MWM2 en Crowdtech?

MWM2 is de externe partij die voor ons het beheer van het Alzheimer Nederland panel verzorgt. Crowdtech levert de onderzoekstechnologie aan MWM2. Alzheimer Nederland heeft met MWM2 een verwerkersovereenkomst afgesloten. Deze overeenkomst waarborgt uw privacy.

U bent al lid

Moet ik inloggen om mee te doen met een onderzoek?

Nee, dat is niet nodig. U ontvangt uitnodigingen voor onderzoeken altijd per email. In de e-mail staat een link die u direct naar de vragenlijst brengt. U hoeft dus niet in te loggen op uw persoonlijke pagina.

Heb ik speciale software nodig om mee te doen?

Nee, u heeft geen speciale software nodig. Het enige wat u nodig heeft, is toegang tot het internet en een eigen e-mailadres, zodat we u per mail kunnen uitnodigen voor de onderzoeken.

Hoe weet ik dat er een onderzoek is waaraan ik kan meedoen?

U krijgt per e-mail een uitnodiging tot deelname aan het onderzoek. In deze e-mail staat een link naar de vragenlijst.

Ik heb me ingeschreven voor het Alzheimerpanel, maar ik ontvang (bijna) geen uitnodigingen voor onderzoek(en). Hoe kan dat?

Er is een aantal mogelijke oorzaken:

  1. U heeft uw gegevens tijdens het inschrijven niet volledig ingevuld. Op uw persoonlijke pagina kunt u enkele aanvullende gegevens over uzelf invullen, zoals uw leeftijd. Als u deze gegevens volledig invult, heeft u een grotere kans om uitgenodigd te worden voor onderzoeken. Voor de meeste onderzoeken wordt namelijk een selectie gemaakt van panelleden die aan bepaalde kenmerken voldoen.
  2. Niet iedereen wordt voor ieder onderzoek uitgenodigd. Voor sommige onderzoeken moeten de deelnemers voldoen aan een bepaald profiel (bijvoorbeeld bepaalde regio of leeftijd).
  3. Wanneer u nog nooit een uitnodiging voor deelname heeft ontvangen, vragen we u het e-mailadres dat u bij uw inschrijving heeft opgegeven te controleren. Misschien is er tijdens het inschrijven per ongeluk een typefout gemaakt. Of misschien heeft u inmiddels een ander e-mailadres. U kunt uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens raadplegen en eventueel corrigeren op uw eigen persoonlijke pagina.
  4. Wellicht worden onze e-mails tegen gehouden door uw spamfilter. Uitnodigingen voor onderzoeken worden altijd gestuurd vanuit een e-mailadres vanaf het domein 'mail.crowdtech.com'. Zorg ervoor dat dit e-mailadres niet als afzender van ongewenste mail beschouwd wordt en dat het e-mailadres als toegestane afzender op de lijst van gewenste mail opgenomen wordt.

Wat voor onderzoeken kan ik verwachten?

De onderzoeken kunnen gaan over diverse onderwerpen waar u als mantelzorger mee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan de zorg en ondersteuning die u ontvangt. Ook zullen we uw mening vragen over actuele thema’s die spelen op het gebied van de zorg en dementie.

Wat gebeurt er met de onderzoeksresultaten?

Wat er gebeurt met de resultaten is afhankelijk van het soort onderwerp. Zo zullen onderzoeken over de dementiezorg worden gebruikt om deze zorg te verbeteren en aan te passen aan uw wensen en behoeftes.

Moet ik meteen meedoen aan een onderzoek?

Nee, u kunt meedoen wanneer dat u het beste schikt. Let wel op de uiterste datum waarop u mee kunt doen. Deze datum varieert per onderzoek van enkele dagen tot enkele weken.

Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?

De lengte van de vragenlijst verschilt per onderzoek. Wij proberen de vragenlijst altijd zo kort mogelijk te houden. Gemiddeld kost het beantwoorden van de vragen u zo’n 5 à 10 minuten.

 

Hoe vaak ontvang ik een vragenlijst?

Als u meedoet aan het Alzheimer Nederland panel ontvangt u een aantal keer per jaar een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Hoe vaak we u uitnodigen hangt onder meer af van uw profiel. We nodigen u namelijk alleen uit voor onderzoek dat op uw persoonlijke situatie is afgestemd.

Ben ik verplicht om aan alle onderzoeken deel te nemen?

Nee, deelname is niet verplicht. Als u een keer geen tijd of geen zin heeft om een vragenlijst in te vullen, kunt u de uitnodiging gewoon negeren. U blijft dan gewoon lid van het Alzheimer Nederland panel.

 

De vragenlijst werkt niet, wat moet ik doen?

Mocht de link naar de vragenlijst niet werken: kopieer de link vanuit de uitnodigingsmail naar de adresbalk van uw internetbrowser. U kunt ook proberen de vragenlijst in een andere browser te openen (bijvoorbeeld: Firefox, Internet Explorer, Google Chrome). Indien u nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact met ons op via het belangenbehartiging@alzheimer-nederland.nl of telefoonnummer (033) 303 25 46

Gegevens wijzigen en uitschrijven

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Via uw persoonlijke pagina kunt u uw wachtwoord opnieuw instellen. Als u in het formulier uw e-mailadres invult en op 'Wachtwoord vergeten' klikt, krijgt u binnen enkele minuten een actievatielink waarmee u uw wachtwoord kunt resetten.

 

Ik heb een nieuw e-mailadres, wat moet ik doen?

U kunt uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens raadplegen en eventueel corrigeren op uw persoonlijke pagina.

 

Ik wil me uitschrijven uit het Alzheimerpanel, wat moet ik doen?

U kunt zich uitschrijven na het inloggen op uw persoonlijke pagina. Na uitschrijving benaderen wij u niet meer voor onderzoeken.

Aanmelden voor het Alzheimer Nederland panel

Heeft u dementie of bent u mantelzorger en wilt u graag uw mening en ervaringen delen? Laat dan uw stem horen en meld u aan. Samen kunnen we de zorg rondom dementie verbeteren!
 

Ja, ik meld mij aan     Meer over het panel