Alzheimerpanel

Als belangenorganisatie wil Alzheimer Nederland goed op de hoogte zijn van de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zo kunnen we beter opkomen voor hun belangen. Het Alzheimerpanel geeft ons deze mogelijkheid. Het is een digitaal panel met meer dan 1.000 mensen met dementie en mantelzorgers. Heeft u dementie of bent u mantelzorger? En wilt u graag uw ervaringen en mening delen over allerlei zaken die met dementie en mantelzorg te maken hebben? Meld u dan aan voor het Alzheimerpanel! Of kies voor inloggen als u al lid bent.

Ja, ik meld mij aan >    Ik wil inloggen >

Hoe werkt het? 

In het Alzheimerpanel vragen wij u 4 tot 6 keer per jaar naar uw mening over actuele onderwerpen. U ontvangt hiervoor een e-mail met een korte vragenlijst.

Bekijk de uitleg >

Resultaten

Met hulp van mensen met dementie en mantelzorgers hebben we al geweldige resultaten geboekt in de afgelopen jaren op verschillende actuele onderwerpen.

Bekijk de resultaten >

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over het Alzheimerpanel? Bijvoorbeeld over het lid worden van het panel of wat u kunt verwachten? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Vraag en antwoord >

Ervaring van mevrouw Van der Schrier

Mevrouw Van der Schrier is mantelzorger van haar man Herman die alzheimer heeft. In deze video legt zij uit waarom ze het zo belangrijk vindt om mee te doen aan het Alzheimerpanel. 

Onderzoek opname in het verpleeghuis

Wat is ervoor nodig om uw naaste zo lang mogelijk thuis te laten wonen? En opname in het verpleeghuis zo lang mogelijk uit te stellen? Alzheimer Nederland is benieuwd naar uw ervaringen als mantelzorger. Wilt u ons helpen door de vragenlijst in te vullen? Dit kan t/m 1 september. U kunt u ook aanmelden voor een groepsgesprek over dit onderwerp. Dit gesprek vindt plaats op vrijdag 13 september van 13:00 tot 15:30 uur in Zwolle. Aanmelden kan t/m 8 september.

Vul vragenlijst in Aanmelden voor groepsgesprek

Aanmelden voor het Alzheimerpanel

Heeft u dementie of bent u mantelzorger en wilt u graag uw mening en ervaringen delen? Laat dan uw stem horen en meld u aan. Of kies voor inloggen als u al lid bent. Samen kunnen we de zorg rondom dementie verbeteren!
 

Ja, ik meld mij aan >     Ik wil inloggen >