Om de belangen van mantelzorgers en mensen met dementie te behartigen, zijn we voortdurend in gesprek met beleidsmakers, zorginstellingen, politici en hulpverleners. Zo weten zij wat onze standpunten zijn over actuele onderwerpen die spelen in de zorg, politiek of rondom de ziekte. Onze standpunten zijn gebaseerd op de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Hieronder ziet u de resultaten van het afgelopen jaar.
 

Stemmen met dementie

Op woensdag 20 maart 2019 vonden de provinciale staten verkiezingen plaats. We vroegen mantelzorgers opnieuw naar hun ervaringen bij het stemmen met hun naaste.

Bekijk het onderzoeksrapport >

Ziekenhuizen en dementie

In hoeverre ervaren mensen met dementie en mantelzorgers dat ziekenhuizen rekening houden met het feit dat iemand dementie heeft? De resultaten zijn ondermaats.

Bekijk het onderzoeksrapport >

Vrijheidsbeperking

Mensen met dementie en mantelzorgers hebben wij gevraagd naar hun ervaringen met vrijheidsbeperking in de zorg. Aanleiding: Wet Zorg en Dwang vanaf januari 2020. 

Bekijk het onderzoeksrapport >

Aanmelden voor het alzheimerpanel

Heeft u dementie of bent u mantelzorger en wilt u graag uw mening en ervaringen delen? Laat dan uw stem horen en meld u aan. Samen kunnen we de zorg rondom dementie verbeteren!
 

Ja, ik meld mij aan >     Meer over het Alzheimerpanel >