Alzheimerweek in Goirle en Riel: dit is het programma

Zilverbrein

Luisteren, kijken en beleven wat dementie doet en kan betekenen. Dat staat centraal tijdens de Alzheimerweek die van maandag 18 tot en met zaterdag 23 september plaatsvindt in Goirle en Riel. De week wordt gehouden in het kader van Wereld Alzheimer Dag op 21 september.

Donderdagavond 21 september staat Het ZilverBrein op het programma, in de kapel van CC Jan van Besouw. Een avond die bestaat uit vier onderdelen. Zo wordt de documentaire ‘Hold Tight, accepting Alzheimer’s’ vertoont. De documentaire is gemaakt door de Goirlese Evie Sparidaens als afstudeerproject voor de Dutch Design Academy. In de film laat ze op indrukwekkende wijze zien hoe haar tante omgaat met haar moeder, die dementie heeft.

Verder is er een lezing van Dr. Harm Krugers. Hij is universitair hoofddocent van de Universiteit van Amsterdam en voert onder meer hersenonderzoeken uit. Hij legt uit hoe ons geheugen werkt en hoe de cellen in ons brein veranderen door Alzheimer.

De avond wordt verder gevuld met een Pop-Up Alzheimer Café waar dementieconsulente Monique Valk een Goirlese inwoner met dementie interviewt. De afsluiting is met een lach en humor met het onderdeel ‘Heddegijdègezeetgehad’?

Informatie

Het ZilverBrein begint donderdag 21 september om 19.30 uur in de kapel van CC Jan van Besouw aan de Thomas van Diessenstraat 1 in Goirle. Aanmelden kan via mailadres goirle@bibliotheekmb.nl. De avond is vrij toegankelijk.

Bekijk het volledige programma van de Alzheimerweek op onderstaande poster. Zilverbrein poster.jpg

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door