Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Adviesraad dementie

De Adviesraad dementie komt vijf keer per jaar bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten delen de deelnemers hun verhalen en pleiten ze onder andere voor meer openheid over de ziekte. Tijdens iedere bijeenkomst staat een ander thema centraal. Bijvoorbeeld openheid over dementie of vakantie en dementie. Ook gaat het over zinvolle en passende activiteiten. Het gaat bijvoorbeeld over vrijwilligerswerk doen en wandelclubjes.

Bekijk hieronder drie onderwerpen waarover de mensen in de adviesraad hun mening en advies geven.

In de media en politiek

Naast de adviesraad geven we ook andere mensen met dementie het woord. Bijvoorbeeld in de media, of bij beleidsmakers. Zij kunnen zelf het beste verwoorden wat hun wensen en problemen zijn. Bekijk hieronder hoe onze leden van de adviesraad in de media aan het woord komen.

Edwin

Edwin heeft de ziekte van Alzheimer. Hij komt een keer in de week op de fiets naar het kantoor van Alzheimer Nederland, waar hij medewerkers adviezen geeft over brochures, films en websites van Alzheimer Nederland.

Edwin

Christa Reinhoudt

Christa Reinhoudt kreeg op haar 47e de diagnose alzheimer. Ze woont samen met haar man en twee kinderen in Amersfoort. Christa deelde haar verhaal onder andere in het programma Pauw (twee keer) en op LibelleTV.

Christa

Hartenkreten

De leden van de adviesraad hebben een aantal hartenkreten gemaakt. Dit zijn adviezen voor beter contact tussen iemand met dementie en zijn omgeving.

Blijf met mij in gesprek
Kijk naar wat ik nog wél kan
Denk met mij mee

Mee blijven doen

Mensen met dementie kunnen veel langer mee blijven doen dan we denken. In de video van Samen dementievriendelijk geeft Christa aan hoe belangrijk het is dat mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen.

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Restaurant Misverstand

Ook op televisie laten mensen met dementie zien wat ze nog wél kunnen. Zo is er in het programma Restaurant Misverstand een team aan mensen met dementie die een restaurant runt, in zowel de keuken als de bediening. Het team staat onder leiding van chef-kok Ron Blauw. Naast de mogelijkheden, wordt in dit programma ook heel duidelijk hoe belangrijk lotgenotencontact is. 

Laat je stem horen

We zijn altijd op zoek naar mensen met dementie die samen met ons willen opkomen voor de belangen van mensen met dementie. Ben jij of ken je zo iemand? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Of bel ons via (033) 303 25 02.

Ik heb dementie

Samen met de adviesraad ontwikkelden we een webpagina op dementie.nl voor mensen met dementie. Je vindt hier informatie, tips en adviezen van mensen met dementie.