Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Heb je dementie, ben je mantelzorger of werk je in de zorg en wil je je mening en ervaringen delen? Sluit je aan bij het panel.

Hoe werkt het?

Je krijgt 6-8 keer per jaar een mail

Als lid van het Alzheimer Nederland panel ontvang je 6-8 keer per jaar een mail met een uitnodiging om je mening te geven. Door een vragenlijst in te vullen, of mee te doen aan een groepsgesprek of interview. Deze kunnen gaan over de zorg en ondersteuning die je krijgt, bijvoorbeeld je ervaringen met de huisarts of casemanagement dementie. Of we vragen je om mee te denken over wetenschappelijk onderzoek. Of over onze eigen producten en diensten, zoals de indeling van onze website dementie.nl.

Deelname is niet verplicht

Je bent nooit verplicht om in te gaan op de uitnodigingen. Als je bijvoorbeeld het thema niet interessant vindt of als je geen tijd hebt, mag je de uitnodiging gewoon aan je voorbij laten gaan. Je kunt je ook gemakkelijk uitschrijven voor het panel via je persoonlijke pagina.

Voor wie is het panel bedoeld?

Als je de diagnose dementie hebt of als je zorgt voor iemand die de diagnose heeft, kun je lid worden van het panel. We hebben van ieder panellid een aantal algemene gegevens nodig. Denk aan je leeftijd of je woonplaats. Ook is het belangrijk voor ons om te weten of jij of je naaste met dementie thuis woont of in het verpleeghuis. Zo kunnen we zorgen dat we je de juiste vragen stellen. Het enige wat je nodig hebt om je aan te melden voor het Alzheimer Nederland panel is een e-mailadres. Ook als je in de zorg werkt kun je je mening geven in het Alzheimer Nederland panel.  

Hoe gaat Alzheimer Nederland om met mijn privacy?

Om lid te worden van het Alzheimer Nederland panel, hebben we je toestemming nodig voor het opslaan van persoons- en gezondheidsgegevens die te maken hebben met dementie. Deze gegevens gebruiken we alleen voor het analyseren van de antwoorden op de vragenlijsten. Ook zijn deze gegevens nodig om de juiste vragenlijsten naar je toe te sturen. Woon jij of woont je naaste met dementie bijvoorbeeld thuis, dan sluiten vragenlijsten over het verpleeghuis niet aan bij jouw situatie. Met de juiste informatie over jouw situatie, kunnen we beter opkomen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten. Meer weten over hoe we jouw privacy garanderen? Lees dan onze volledige privacyverklaring