Bestel gratis ons bijzondere Vergeet-mij-nietje

Het Vergeet-mij-nietje van Alzheimer Nederland staat symbool voor een toekomst zonder dementie. Door het te dragen, laat u zien dat we mensen met dementie en hun naasten niet vergeten. 

Bestel een gratis vergeet-mij-nietje

Geef de Vergeet-mij-niet-speldjes cadeau
De Vergeet-mij-niet-speldjes vormen een bijzonder cadeautje voor familie, collega's, vrienden. Bijvoorbeeld ter ere van een gelegenheid, zoals een verjaardag, jubileum of uitvaart. U kunt ze bestellen per set, voor 1 euro per speldje. Met uw aankoop maakt u meer onderzoek en ondersteuning mogelijk! 

set speldjes.jpg

 

Nieuw: Vergeet-mij-niet-hangertje en sleutelhanger

Sinds kort kunt u het Vergeet-mij-nietje ook als hangertje kopen, mooi voor aan een ketting of armbandje. En als sleutelhanger, zodat u hem altijd bij u heeft. Een mooi cadeautje voor uzelf en een ander!

Compilatie vergeet-mij-niet producten.jpg

speldjes_20compilatie.jpg

Een greep uit de hartverwarmende reacties die we ontvingen:

"Twee voor mij belangrijke personen hebben een speldje ontvangen, ook heb ik er zelf 1. Om verbondenheid weer te geven, heb ik ze gekoppeld in één beeld. Als symbool aan dat we elkaar nooit meer vergeten."

"Wat een prachtig speldje, ik zal hem met trots dragen op mijn werk."

"Ik heb het Vergeet-me-niet-speldje besteld voor de beste vriend van mijn net overleden vader, hij vond het zo'n mooi gebaar."

"Ik heb gister 25 speldjes besteld, voor mijn collega's omdat ik afscheid neem."

"Mijn moeder is net overleden, en we gaan de 50 speldjes uitdelen tijdens de uitvaart".

"Mijn man is jong-dementerend en we hebben de speldjes gebruikt op de kerstkaarten. Ik krijg veel lieve en enthousiaste reacties terug. Wij, vrienden en familie, dragen dit speldje sinds ontvangst… Mooie gedachte, mooie samenhorigheid."

De oorsprong van het Vergeet-mij-nietje

Het vergeet-mij-nietje is een klein, blauw bloemetje dat voorkomt in Europa, Azië, Afrika en Australië. Het bloemetje staat voor trouw en oneindige liefde. Het vergeet-mij-nietje is daarmee ook hét symbool voor een toekomst zonder dementie. We laten hiermee zien dat we mensen met dementie niet vergeten.

De Griekse naam van het vergeet-mij-nietje, Myosotis, is een combinatie van ‘mus’ en ‘otis’. Dit betekent muizenoor en verwijst naar de vorm van de blaadjes. Maar hoe is het plantje aan de naam ‘vergeet-mij-nietje’ gekomen? Volgens een Griekse mythe gaf de oppergod Zeus alle planten en bloemen een naam. Een klein blauw bloemetje riep: “Vergeet mij niet!” Zo kreeg het plantje zijn naam.

Volgens een andere legende plukte een ridder ooit een bosje bloemen voor zijn geliefde, maar viel daarbij in het water. Door zijn zware harnas zonk hij meteen naar de bodem. Hij kon nog net de bloemen naar zijn jonkvrouw gooien terwijl hij riep: “Vergeet mij niet!”