Verhalenbundel Beter Samen beschikbaar!

Als je met dementie te maken krijgt, hoe kan je daar dan met je omgeving over praten? Wat kan je doen om begrip te blijven ervaren van familie, vrienden en kennissen? Het boek Beter Samen (download) geeft antwoord op deze en vele andere vragen. 

Beter Samen

Veel mensen met dementie en hun naasten willen hun leven na de diagnose zo gewoon mogelijk voortzetten. Het liefst met steun van hun omgeving. Familie, vrienden en kennissen willen er vaak voor hen zijn, maar zij weten niet altijd hoe. Wat kun je doen om het contact met hen vorm te blijven geven in de nieuwe situatie?

In Beter Samen delen mensen die zelf met dementie te maken kregen – omdat zij zelf de diagnose kregen of omdat zij naasten zijn van iemand met dementie – hun ervaringen over optrekken met familie, vrienden en kennissen in een leven met dementie.

De samenstellers van deze bundel zijn ervaringsdeskundigen. Zij hopen dat de persoonlijke verhalen anderen inspireren om betekenisvolle sociale contacten te onderhouden en op te bouwen.

  Samenwerkingsverband Beter Samen

  Deze bundel is verschenen in het kader van het leer- en onder zoeks ­project Beter Samen. Dit project verkent hoe je in een leven met dementie begrip kunt blijven ervaren van je omgeving. Beter Samen wordt uitgevoerd door de onderzoeks-, opleidings- en zorgpartners die zich verenigen in het Ben Sajet Centrum. Beter Samen is mede mogelijk gemaakt door ZonMw en Alzheimer Nederland.

  Illustratie

  Illustratie: Margriet Osinga

   

  Download het boek

  Wil je de bundel graag via de post ontvangen? We kunnen een beperkt aantal boekjes tegen verzendkosten verspreiden. Stuur een e-mail naar: betersamenbundel@gmail.com