Bij u in de buurt

Er zijn door heel Nederland verschillende afdelingen en initiatieven van Alzheimer Nederland. Met als doel mensen met dementie en hun naasten te helpen. Zo kunt u daar terecht voor informatie en steun en organiseren zij ook verschillende activiteiten. 

Met onze regiozoekfunctie kunt u gemakkelijk zien welke activiteiten op het gebied van dementie er bij u in de buurt plaatsvinden. Van een thema-avond over ‘Thuiswonen met dementie’ of ‘Rechtsbescherming’ of een Alzheimer Café waar u ervaringen kunt uitwisselen met anderen. 

regiozoekfunctie.jpg

Hoe vindt u informatie over dementie in uw buurt? 

Ga naar https://www.alzheimer-nederland.nl/regios. Vul uw postcode of plaatsnaam in. Geef aan binnen welke afstand u wilt zoeken. Vervolgens ziet u welke Alzheimer Cafés er in uw buurt zijn, welke activiteiten er op de agenda staan en leest u het laatste nieuws. Zo bent u snel op de hoogte en weet u altijd wat er in uw regio te doen is. Komt u ook een keertje langs?

Vind activiteiten in uw buurt

Wat is een Alzheimer Café?

groep-mannen-alzheimer-cafe.jpg

In de Alzheimer Cafés, Trefpunten en Theehuizen komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. Tijdens de informele bijeenkomsten krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen.

Lees meer over Alzheimer Cafés, Trefpunten en Theehuizen