Brandende vragen

In beweging blijven met beperking

Ik ben 52 jaar en in mijn familie komt dementie voor. Daarom wil ik mijn risico op dementie zo laag mogelijk houden. Ik doe al verschillende dingen, maar door mijn reuma is sporten erg lastig geworden. Hoe kan ik ondanks mijn reuma ook voldoende sporten?

Kan vitamine B12 dementie voorkomen?

Ruim een jaar geleden bemerkte ik tijdens een verjaardag dat mijn man in de war was. Het was niet logisch wat hij vertelde. Het viel zijn zus ook op en ze belde mij later die week op. De huisarts nam een test af en ik was verbijsterd. Hoofdrekenen ging bijvoorbeeld helemaal niet, terwijl hij hier vroeger een ster in was. De huisarts sprak niet uit dat het om beginnende dementie ging, maar dat ze bezorgd was, was voor mij wel duidelijk.

Op mijn verzoek werden ook vitamines geprikt en zijn vitamine B12 bleek volgens onze Orthomoleculair (een vorm van alternatieve geneeskunde) arts te laag. Daarom schreef ze supplementen voor. Ongeveer 4,5 maand na de eerste test heeft de huisarts de test nogmaals afgenomen en deze keer scoorde mijn man ruim juist erg goed en inmiddels is mijn man weer geheel de oude. Dit roept bij mij de vraag op; hoeveel mensen kunnen geholpen worden door vitamine B12?