Certificaat 'dementievriendelijk' voor het Rode Kruis Ziekenhuis

Op donderdag 5 oktober 2017 werd in het restaurant van het Rode Kruis Ziekenhuis de informatiebijeenkomst met de titel ‘Dementievriendelijk RKZ, doe je mee?’ gehouden. Deze bijeenkomst, waarvoor de medewerkers van het ziekenhuis waren uitgenodigd, was georganiseerd door de afdeling geriatrie. Het voornaamste doel was de medewerkers te informeren over hoe je mensen met dementie kunt herkennen en hoe je er vervolgens mee om kunt gaan. Zo'n 50 medewerkers en vrijwilligers vanuit diverse afdelingen waren op de bijeenkomst afgekomen.
Allereerst was er een interactieve quiz via de smartphones waarbij de kennis van de aanwezigen werd getest. Met name kwamen de feiten en de fabels over dementie aan de orde. Vervolgens verzorgde klinisch geriater Jeanine Schukking  een presentatie over de verschillende soorten van dementie, het verloop van deze vormen en de behandelmogelijkheden. Ze gaf een uitgebreide toelichting op de feiten en fabels die in de quiz waren genoemd.
Na de pauze nam Marianne Hekman, voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Kennemerland, het woord. In haar presentatie werd vooral ingegaan op de problemen die de medewerkers in  hun werk kunnen tegenkomen als het gaat om mensen met dementie. Ook de 10 omgangstips kwamen aan de orde.  
Wethouder Erol Hayder van de gemeente Beverwijk sloot de middag af met het uitreiken van het certificaat ‘Dementievriendelijk ziekenhuis ’ aan directeur Jaap van den Heuvel. Beide heren benadrukten het belang hiervan en nodigden de medewerkers uit hier veel aandacht aan te schenken. 
Bij het verlaten van de zaal ontvingen de medewerkers het Vergeet-me-niet-speldje van Alzheimer Nederland en een tas met documentatie. 

De foto's van deze bijeenkomst, gemaakt door Janny Borra, zijn via deze link te bekijken:  

Foto's RKZ

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door