Zo werkt collecteren

Als collectant draag je echt bij aan een oplossing voor dementie. Samen halen we jaarlijks namelijk 2 miljoen euro op! Wat houdt het precies in als je collectant voor Alzheimer Nederland wordt? 

Ik wil meer weten over collecteren > 

De collecteweek

Loop jij dit jaar weer mee? Geweldig dat jij, samen met duizenden andere collectanten, in actie wilt komen. We hebben het laatste nieuws, alle mogelijkheden en handige tips voor je op een rijtje gezet. 

Alles over de collecteweek > 

Collecte organiseren

Hoe weten de collectanten welke straten ze moeten lopen, hoe komen ze aan hun collectebus en wie zorgt dat het geld wordt afgestort? Dat doen onze coördinatoren en wijkhoofden. Zij zijn onmisbaar!

Organiseren van de collecte >

100% QR Collecte – pilot Rotterdam en Maastricht

 

Via de iDEAL-code op de bus was het al mogelijk veilig en contactloos doneren. Maar dit jaar gaan we nog iets nieuws doen: de eerste collecte zonder contant geld, oftewel de 100% QR Collecte gaat plaatsvinden in Rotterdam. Het is een pilot van de gezamenlijke collecterende fondsen. KWF bijt traditiegetrouw het spits af, later gevolgd door onder ander de Nierstichting en Diabetes Fonds.  Als Alzheimer Nederland zijn wij van 7 tot en met 13 november aan de beurt. Naast Rotterdam zullen wij ook in Maastricht 100% QR collecteren. Om deze nieuwe vorm van collecteren te communiceren hebben de fondsen een nieuw beeldmerk ontwikkeld.

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe collecteren met QR werkt.

De pilot 100% QR Collecte is een innovatief en vooruitstrevend initiatief van Stichting Collecteplan, mede mogelijk gemaakt door CM.com.

“Als je nu bijdraagt aan de collecte kan je écht een verschil maken”

Coco van der Horst, collectant

Meer informatie over collecteren

Online collecteren

Wist je dat we allang niet meer alleen met de collectebus collecteren? Als collectant kun je ook online je steentje bijdragen, aan de deur en/of vanuit je eigen huis. Makkelijk en veilig. 

Bekijk de mogelijkheden > 

Tips voor collecteren

In 2022 vindt alweer de 21e collecteweek van Alzheimer Nederland plaats. Er is dus inmiddels al de nodige ervaring! We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de tips >

Mooie verhalen

Maak kennis met een aantal van onze collectanten. Allemaal bijzondere vrijwilligers, net als jij, die ieder hun eigen redenen hebben om te collecteren.

Lees hun verhalen >