1. Betere toekomst

Door langs de deuren te gaan draag je bij aan een toekomst zonder dementie, omdat we met de opbrengst meer onderzoek mogelijk kunnen maken. Zolang er geen oplossing is werken we aan een betere kwaliteit van leven.
 

2. Meer aandacht

Meer dan 21.000 collectanten gaan in november op pad met dezelfde boodschap: stop dementie. Samen breng je de ziekte en de noodzaak voor een oplossing dus bij veel mensen onder de aandacht.
 

3. Jouw hulp doet er toe

Steeds meer mensen krijgen met de ziekte te maken en willen daarom bijdragen aan een toekomst zonder dementie. Daardoor groeit de opbrengst van onze collecte al zes jaar op rij. Jouw hulp doet er dus écht toe!
 

4. Veel voldoening

De persoonlijke verhalen die je aan de deur hoort, zijn vaak heel bijzonder. Ze bevestigen het nut van jouw hulp en dat geeft veel voldoening.
 

5. Collecteren = hip

De meeste mensen doen nog steeds muntjes in de collectebus. Toch gaat onze collecte ook met de tijd mee: je kunt tegenwoordig contactloos doneren via iDEAL-QR of je bijdrage in een online collectebus doen.
 

6. Je blijft fit

Door je eigen stad of dorp wandelen in de frisse buitenlucht is goed voor je gezondheid.
 

7. Last but not least: collecteren = leuk!

We hebben je vast al kunnen overtuigen met de eerste 6 redenen om te collecteren. Maar we geven je graag nog een laatste goede reden: collecteren is gewoon erg leuk! 😊

Collectant worden?

Dankzij de jaarlijkse collecte in november kan Alzheimer Nederland onderzoek financieren waardoor een toekomst zonder dementie elk jaar een stapje dichterbij komt. Duizenden collectanten gaan elk jaar langs de deur of de straat op om geld in te zamelen. Help je ook mee?

Ja, ik word collectant!

10 tips bij het collecteren

De collecte van Alzheimer Nederland is volop in ontwikkeling. Maar één ding staat vast: jouw hulp doet er écht toe. Ga je collecteren, dan hebben we hier nog een paar handige tips voor je. Je leest hier ook over de meest voorkomende misverstanden over de collecte.

Bekijk de tips