Alles over collecteren

Is collecteren wat voor jou? Zeker weten! Want collecteren is niet alleen belangrijk, het is ook heel erg leuk! Maar wat houdt het nou precies in als je collectant voor Alzheimer Nederland wordt? Dat leggen we je op deze pagina uit. Doe je ook mee?

Ik wil collectant worden > 

collecteren-voor-alzheimer.jpg

Eén keer per jaar collecteren

Wij mogen, net zoals andere goede doelen, één week per jaar de deuren langs om te collecteren. Dit jaar is dat van 4 tot en met 9 november. Met een verzegelde collectebus gaan duizenden vrijwillige collectanten de straten op om geld in te zamelen.

collectanten.jpg

Een vast contactpersoon

Meld je je aan als collectant, dan krijgt je een vast contactpersoon. Hij of zij neemt contact met je op om je verder wegwijs te maken. Dit gebeurt meestal in oktober. Deze contactpersonen zijn ook allemaal vrijwilligers, net zoals jij. 

Collectebus en route

Samen met je contactpersoon kies je in welke wijk je gaat collecteren, misschien wel in je eigen straat! Je contactpersoon zorgt er ook voor dat je op tijd je collectebus in huis hebt. Trek je lekkerste schoenen aan en je bent klaar om te gaan! 

Ook als je niet zoveel tijd hebt

Wil je graag helpen, maar heb je niet zoveel tijd? Geen probleem. We zijn al enorm dankbaar dat je je wilt inzetten. Dus of je nu vijf avonden de straat op gaat, of één avond een uurtje. Of wellicht maak je liever één rondje op je sportclub: elke euro telt! 

Liever niet de deuren langs?

Ga je liever niet met een collectebus de deuren langs? Er zijn genoeg alternatieven om die bus toch gevuld te krijgen. Neem je collectebus bijvoorbeeld mee naar je werk, een sportevenement of een verjaardag. En collecteren bij de uitgang van de supermarkt werkt ook goed! Of maak een online collectebus aan.

Een spannend moment: de opbrengst

Is de collecteweek afgelopen, dan bekijk je samen met je contactpersoon wat je hebt opgehaald. Dat is altijd een spannend moment! Je contactpersoon neemt de collectebus weer van je over en regelt vervolgens de rest.

Wil je je aanmelden?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook gaan collecteren? Dat vinden wij fantastisch! De aanmelding voor 2018 is inmiddels gestopt. Maar ook voor de collecteweek van 2019 hebben we weer collectanten nodig. 

Ja, ik word collectant!

 

Lijkt het je ook leuk om mee te helpen de collecte te organiseren? Wij zoeken ook daarvoor nog vrijwilligers! Lees meer over het organiseren van de collecte >

Waarom collecteren voor Alzheimer Nederland?

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is het zelfs één op de drie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking, zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen dementie hebben. Niet alleen ouderen krijgen hiermee te maken, ook mensen op jongere leeftijd kunnen dementie krijgen.

Veel onderzoek nodig
Omdat er nog geen geneesmiddelen bestaan, is er veel onderzoek nodig. En dus veel geld. Dankzij de opbrengst van onze jaarlijkse collecte kunnen wij belangrijk onderzoek naar dementie mogelijk maken. Steeds blijft het weer een bijzondere ervaring om te merken hoeveel mensen zich enorm inzetten om de collecteweek tot een succes te maken. Doe je ook mee?
 

collecteren-alzheimer-nederland.jpg

 

Meer lezen

Nieuw: collectebus met iDEAL QR-code
Dit jaar worden alle bussen voorzien van een QR-code. Hiermee kunnen mensen ook met hun mobiele telefoon geld geven, via iDeal. Een mooi alternatief voor als er geen kleingeld in huis is! Lees verder >
 

Lees waarom Dieuwertje Blok collecteert
Voor Dieuwertje Blok is collecteren de normaalste zaak van de wereld. Ze is ermee opgegroeid. Het bijzondere aan collecteren is voor haar vooral het persoonlijke aspect. Lees verder >
 

Tips en misverstanden over collecteren
Ga je dit jaar ook meelopen als collectant? Lees alvast 10 collectetips en een aantal misverstanden over collecteren. Lees verder >
 

Contact

Heeft u vragen over de collecte? Wij beantwoorden deze uiteraard graag. Wij zijn te bereiken op 033 – 303 26 61 of via collecte@alzheimer-nederland.nl.