€ 1.741.755 opgehaald

De eindstand van de collecte voor Alzheimer Nederland bedraagt maar liefst € 1.741.755. Wat een geweldig resultaat. Het is hartverwarmend dat we op de ondersteuning van zoveel vrijwilligers mochten rekenen:

  • van de duizenden collectanten die zich op verschillende, creatieve manieren hebben ingezet: huis-aan-huis, online en tijdens de Goede Doelenweken. 
  • van alle vrijwilligers die door heel Nederland de collecte en/of alternatieve acties hebben georganiseerd, zodat de collectanten goed uitgerust op pad konden aan. Gezien de bijzondere omstandigheden dit jaar een uitzonderlijke knappe prestatie.

En uiteraard van alle donateurs die zo gul gegeven hebben. Dank allen voor jullie bijdrage aan een toekomst zonder dementie. Dankzij de opbrengst van de collecte kunnen wij ook meer onderzoek laten uitvoeren. Wil je weten welk onderzoek Alzheimer Nederland mogelijk maakt?

> Lees meer over ons onderzoek

Verschillende manieren van collecteren

Maar wat houdt het precies in als je collectant voor Alzheimer Nederland wordt? Hoe dat werkt leggen wij op deze pagina uit. Wist je bijvoorbeeld dat we allang niet meer alleen met de collectebus collecteren? Als collectant kun je ook online je steentje bijdragen, aan de deur en/of vanuit je eigen huis. Er is veel mogelijk. Makkelijk en veilig.

Eén keer per jaar collecteren

Wij mogen, net zoals andere goede doelen, één week per jaar de deuren langs om te collecteren. Met een verzegelde collectebus gaan duizenden vrijwillige collectanten aan de slag om geld in te zamelen.

Collectebus en route

Samen met jouw contactpersoon kies je in welke wijk je gaat collecteren, misschien wel in jouw eigen straat! Jouw contactpersoon zorgt er ook voor dat je op tijd je collectebus in huis hebt. Trek je lekkerste schoenen aan en je bent klaar om te gaan! 
 

Liever niet de deuren langs?

Ga je liever niet met een collectebus de deuren langs? Er zijn genoeg alternatieven om die bus toch gevuld te krijgen. Neem jouw collectebus bijvoorbeeld mee naar je werk of een verjaardag, collecteer via je mobiel, of maak een online collectebus aan.

Een vast contactpersoon

Meld je je vrijblijvend aan als collectant, dan krijg je een vast contactpersoon. Hij of zij neemt contact met je op om je verder wegwijs te maken. Dit gebeurt meestal in oktober. Deze contactpersonen zijn ook allemaal vrijwilligers, net zoals jij.
 

Ook als je niet zoveel tijd hebt

Wil je graag helpen, maar heb je niet zoveel tijd? Geen probleem. We zijn al enorm dankbaar dat je je wilt inzetten. Dus of je nou vijf avonden de straat op gaat, of één avond een uurtje, of wellicht maak je liever één rondje op jouw sportclub: elke euro telt! 
 

Spannend moment: de opbrengst

Is de collecteweek afgelopen, dan bekijk je samen met jouw contactpersoon wat je hebt opgehaald. Dat is altijd een spannend moment! Je contactpersoon neemt de collectebus weer van je over en regelt vervolgens de rest.

Waarom collecteren voor Alzheimer Nederland?

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is het zelfs één op de drie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking, zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen dementie hebben. Niet alleen ouderen krijgen hiermee te maken, ook mensen op jongere leeftijd kunnen dementie krijgen.

Veel onderzoek nodig

Omdat er nog geen geneesmiddelen bestaan, is er veel onderzoek nodig. En dus veel geld. Dankzij de opbrengst van onze jaarlijkse collecte kunnen wij belangrijk onderzoek naar dementie mogelijk maken. Steeds blijft het weer een bijzondere ervaring om te merken hoeveel mensen zich enorm inzetten om de collecteweek tot een succes te maken. Doe jij ook mee?

Bekijk nog meer redenen om te collecteren >

Meer lezen

Collectebus met iDEAL QR-code
Ook dit jaar worden alle bussen voorzien van een QR-code. Hiermee kunnen mensen ook met hun mobiele telefoon geld geven, via iDeal. Een mooi alternatief voor als er geen kleingeld in huis is! Lees verder >
 

De collecte in jouw buurt organiseren? 
Voor een succesvolle collecteweek hebben we natuurlijk heel veel collectanten nodig. Maar hoe weten de collectanten bijvoorbeeld welke straten ze moeten lopen? Lijkt het jou leuk om hierbij te helpen? Lees verder >

Tips en misverstanden over collecteren
Ga je dit jaar ook meelopen als collectant? Lees alvast 7 collectetips en een aantal misverstanden over collecteren. Lees verder >

Contact

Heb je vragen over de collecte? Wij beantwoorden deze uiteraard graag. Wij zijn te bereiken op 033 – 303 26 61 of via collecte@alzheimer-nederland.nl.

Wil je je vrijblijvend aanmelden?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook gaan collecteren? Dat vinden wij fantastisch! Voor de collecteweek van 2021 hebben we weer veel nieuwe collectanten nodig. 

Ja, ik word collectant!


Lijkt het je ook leuk om mee te helpen de collecte te organiseren? Ook daarvoor zoeken wij nog vrijwilligers! Lees meer over het organiseren van de collecte.