Alles over collecteren

Meld u aan voor de collecteweek 2020 en draag bij aan een toekomst zonder dementie. Wat houdt het precies in als u collectant voor Alzheimer Nederland wordt? Dat leggen wij op deze pagina uit.

Ik wil collectant worden > 

Eén keer per jaar collecteren

Wij mogen, net zoals andere goede doelen, één week per jaar de deuren langs om te collecteren. Dit jaar is dat van 1 tot en met 7 november. Met een verzegelde collectebus gaan duizenden vrijwillige collectanten de straten op om geld in te zamelen.

Een vast contactpersoon

Meldt u zich aan als collectant, dan krijgt u een vast contactpersoon. Hij of zij neemt contact met u op om u verder wegwijs te maken. Dit gebeurt meestal in oktober. Deze contactpersonen zijn ook allemaal vrijwilligers, net zoals u. 

Collectebus en route

Samen met uw contactpersoon kiest u in welke wijk u gaat collecteren, misschien wel in uw eigen straat! Uw contactpersoon zorgt er ook voor dat u op tijd uw collectebus in huis heeft. Trek uw lekkerste schoenen aan en u bent klaar om te gaan! 

Ook als u niet zoveel tijd heeft

Wilt u graag helpen, maar heeft niet zoveel tijd? Geen probleem. We zijn al enorm dankbaar dat u zich wilt inzetten. Dus of u nu vijf avonden de straat op gaat, of één avond een uurtje. Of wellicht maakt u liever één rondje op uw sportclub: elke euro telt! 

Liever niet de deuren langs?

Gaat u liever niet met een collectebus de deuren langs? Er zijn genoeg alternatieven om die bus toch gevuld te krijgen. Neem uw collectebus bijvoorbeeld mee naar uw werk, een sportevenement of een verjaardag. En collecteren bij de uitgang van de supermarkt werkt ook goed! Of maak een online collectebus aan.

Een spannend moment: de opbrengst

Is de collecteweek afgelopen, dan bekijkt u samen met uw contactpersoon wat u heeft opgehaald. Dat is altijd een spannend moment! Uw contactpersoon neemt de collectebus weer van u over en regelt vervolgens de rest.

Wilt u zich aanmelden?

Bent u enthousiast geworden en wilt u ook gaan collecteren? Dat vinden wij fantastisch! Voor de collecteweek van 2020 hebben we weer veel nieuwe collectanten nodig. 

Ja, ik word collectant!

 

Lijkt het u ook leuk om mee te helpen de collecte te organiseren? Ook daarvoor zoeken wij nog vrijwilligers! Lees meer over het organiseren van de collecte >

Waarom collecteren voor Alzheimer Nederland?

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is het zelfs één op de drie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking, zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen dementie hebben. Niet alleen ouderen krijgen hiermee te maken, ook mensen op jongere leeftijd kunnen dementie krijgen.

Veel onderzoek nodig
Omdat er nog geen geneesmiddelen bestaan, is er veel onderzoek nodig. En dus veel geld. Dankzij de opbrengst van onze jaarlijkse collecte kunnen wij belangrijk onderzoek naar dementie mogelijk maken. Steeds blijft het weer een bijzondere ervaring om te merken hoeveel mensen zich enorm inzetten om de collecteweek tot een succes te maken. Doet u ook mee?
 

 

Meer lezen

Collectebus met iDEAL QR-code
Ook dit jaar worden alle bussen voorzien van een QR-code. Hiermee kunnen mensen ook met hun mobiele telefoon geld geven, via iDeal. Een mooi alternatief voor als er geen kleingeld in huis is! Lees verder >
 

Waarom Frank van der Lende collecteert
3FM radiomaker Frank van der Lende collecteert dit jaar in Hilversum voor Alzheimer Nederland. Waarom? Om zijn verdriet een plek te geven. Lees verder >

Tips en misverstanden over collecteren
Gaat u dit jaar ook meelopen als collectant? Lees alvast 10 collectetips en een aantal misverstanden over collecteren. Lees verder >
 

Contact

Heeft u vragen over de collecte? Wij beantwoorden deze uiteraard graag. Wij zijn te bereiken op 033 – 303 26 61 of via collecte@alzheimer-nederland.nl.