Alzheimer Nederland gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Door het verzenden van dit formulier ga je akkoord met onze algemene voorwaarden. Lees meer in onze privacyverklaring.

Collecteren en corona

Misschien vraag je je af of de collecte in november wel door kan gaan? En zo ja: in welke vorm dan? De collecteweek zal sowieso plaatsvinden, maar alleen de vorm kan nog verschillen: huis-aan-huis, alleen online via mobiel, of een combinatie. We stellen alle collectanten in staat om op een hele eenvoudige, nieuwe en veilige wijze online geld in te zamelen. Je kunt als collectant hoe dan ook een belangrijke bijdrage leveren. We zullen je in aanloop van de collecte informeren over de mobiele collecte. 

Protocol van Stichting Collecteplan

De collecterende fondsen, vertegenwoordigd door Stichting Collecteplan, stelden gezamenlijk een collecteprotocol op voor het collecteren, rekening houdend met de anderhalvemeter-samenleving. Uiteraard hopen wij dat in november weer ‘gewoon’ gecollecteerd kan worden. Mocht dat onverhoopt niet zo zijn dan zullen we het protocol, met daarin verschillende scenario’s, volgen waarbij de gezondheid van alle collectevrijwilligers en de mensen aan de deur voorop staat. Welk scenario ingezet wordt is afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden.