QR-code op de collectebus

Ook dit jaar worden alle collectebussen van Alzheimer Nederland voorzien van een QR-code. Dit maakt mogelijk dat mensen ook met hun mobiele telefoon geld kunnen geven. Een goed alternatief voor als er geen kleingeld in huis is!

Hoe werkt het?

Dit jaar is het betalen met QR-code nog gemakkelijker geworden. Alle smartphones zijn geschikt. Met de populaire bankapp Tikkie of een mobiele bankapp kunt u een QR-code scannen. De QR-code leidt vervolgens naar de beveiligde iDEAL-omgeving van uw mobiele bankapp.

Scannen is mogelijk via:

  • de mobiele bankapp van Rabobank, Knab en ING;
  • de Tikkie-app;
  • de fotocamera van een iPhone (alle bankapps);
  • een generieke QR-scanner (alle bankapps);
  • de speciale iDEAL-app.

Wat doet u als collectant?

We hebben het voor u als collectant heel simpel gemaakt:

  • De QR-code staat op de bus, dat doet uw wijkhoofd.
  • Vraag of iemand contant of via mobiel wil doneren.
  • Wil iemand mobiel doneren? Vraag dan de betreffende app, scanner of fotocamera te openen en code te scannen. Mensen worden dan vanzelf door het betaalproces geleid.

Probeer het nu alvast zelf uit

Hieronder is een actieve QR-code afgebeeld. U kunt het al mooi thuis uitproberen. Het bedrag kunt u zelf aanpassen. Let op: soms is het nodig de telefoon even een paar seconden echt stil te houden. Heel even geduld in dat geval!

 

Collecteren voor Alzheimer Nederland

De collecteweek voor Alzheimer Nederland is van 4 tot en met 9 november. Denkt u er over om ook collectant te worden? Wij vertellen u graag meer over collecteren en wat wij met de donaties doen.

Meer lezen

Mooie verhalen van andere collectanten
Maak kennis met mede-collectanten Nick, Sharon, haar dochter Yara en Grace. Allemaal bijzondere vrijwilligers, net als u, die ieder hun eigen redenen hebben om te collecteren. Lees verder >

Waarom Frank van der Lende collecteert
3FM radiomaker Frank van der Lende collecteert dit jaar in Hilversum voor Alzheimer Nederland. Waarom? Om zijn verdriet een plek te geven. Lees verder >

Tips en misverstanden over collecteren
Loopt u dit jaar weer mee? Kom alvast in de stemming en lees onze 10 collectetips en een aantal misverstanden over collecteren. Lees verder >