Collecteren aan de deur of vanuit huis

Collecteren aan de deur

Wij mogen één week per jaar de deuren langs om te collecteren. Duizenden vrijwillige collectanten gaan in november de straat op om geld in te zamelen. 

10 tips om nog beter te collecteren > 

Collecteren met QR-code

Al onze collectebussen zijn voorzien van een iDEAL QR-code. Hierdoor kan met een mobiele telefoon gedoneerd worden. Een goed alternatief voor als er geen kleingeld in huis is!

Zo werkt collecteren met QR >

Online collecteren

Online collecteren is makkelijk, snel en veilig. Het kan bijvoorbeeld via een SMS-je,  Facebook of Whats App bericht, of maak een online collectebus aan.

Bekijk de mogelijkheden >

"Mensen aan de deur vinden het mooi dat ik collecteer"

Oane van Zwol, collectant

Bedrijven in actie

Pascha Rietkerk is Senior Controller bij AutoBinck Group en kwam zeven jaar geleden op zijn werk in aanraking met Alzheimer Nederland. Sindsdien collecteert hij met een groep collega’s én halen ze samen geld op met 2bike4alzheimer.

Lees verder > 

Mooie verhalen

Tijdens de collecteweek gaan duizenden collectanten de straten op. In buurten die ze meestal goed kennen; vol aardige buren en onvergetelijke ontmoetingen. Kijk je mee in de straten van enkele bijzondere vrijwilligers? 

Lees de verhalen > 

Niet thuis kaartjes

Een dichte deur op je route betekent zelden dat de bewoners niet willen doneren. Je krijgt daarom 30 'niet-thuis kaartjes' die je in de brievenbus kunt doen.

Organiseren van de collecte

Hoe weten de collectanten welke straten ze moeten lopen, hoe komen ze aan hun collectebus en wie zorgt dat het opgehaalde geld wordt afgestort? Dat doen onze coördinatoren en wijkhoofden. Zij zijn onmisbaar voor onze collecteweek! Iets voor jou? 

Over het organiseren van de collecte > 

Collecteren en corona

De veiligheid van onze collectevrijwilligers en de donateur staat altijd voorop. Wij gaan ervan uit dat in november weer gewoon huis-aan-huis kan worden gecollecteerd. Mocht de situatie veranderen, dan zullen we je uiteraard informeren.

Lees meer >

Contact

Heb je vragen over de collecte? Wij beantwoorden deze uiteraard graag. Wij zijn te bereiken op 033 – 303 26 61 of via collecte@alzheimer-nederland.nl.

Nog geen collectant?

Heb je je nog niet aangemeld maar wil je wel graag helpen bij de jaarlijkse collecteweek? Meld je dan snel aan!

Ja, ik wil collectant worden