Al € 1.611.701 opgehaald

De tussenstand per 26 november is € 1.611.701. Hiervan is ruim € 600.000 online opgehaald en bijna € 1.000.000 via de huis-aan-huis collecte. Dat is echt geweldig, helemaal in deze tijd. Een fantastische prestatie van alle collectevrijwilligers. Dank jullie wel.

Verschillende manieren om te collecteren

Wist je dat we dat allang niet meer alleen met de collectebus collecteren? Als collectant kun je ook online je steentje bijdragen, aan de deur en/of vanuit je eigen huis. Er is veel mogelijk. Makkelijk en veilig. Doe mee!

Lees snel verder voor vragen over collecteren via WhatsApp (bericht van 29 oktober), het laatste nieuwstips voor het collecteren, verhalen van andere collectanten en aanmelden

Manieren om te collecteren

Collecteren en corona

Deze bijzondere tijd vraagt ook voor de collecte van Alzheimer Nederland om speciale maatregelen. Graag informeren wij je over onze voorbereidingen en geven we antwoord op veelgestelde vragen. 

Bekijk de veelgestelde vragen

Collecteren via mobiel

Naast huis-aan-huis collecteren is het dit jaar ook mogelijk om coronaproof via Whatsapp te collecteren. Omdat dit helemaal nieuw is, leggen we je graag uit hoe dit precies in zijn werk gaat.  

> Meer over collecteren via mobiel

Collecteer met QR-code

Het doneren via iDEAL QR is zeer succesvol. De opbrengst is in 2019 maar liefst vertienvoudigd. Dat is ook logisch: alle smartphones met een bankapp, fotocamera of Tikkie zijn hiervoor geschikt.

> Lees verder

Tips voor het collecteren

Van 1 tot en met 7 november zetten heel veel (online) collectanten zich in om geld op te halen voor doorslaggevend dementieonderzoek. Om jou daarbij te helpen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Tip voor het huis-aan-huis collecteren én tips voor het online collecteren via jouw mobiel.

Online collecteren 

Met een online collectebus bereik je eenvoudig nog meer mensen. Bijvoorbeeld jouw familie, vrienden en kennissen die niet in jouw collectewijk wonen. Je kunt alleen een collectebus aanmaken, maar ook met je bedrijf, sportclub, kerk, jaarclub of vriendenclub! Maak je een bus met een groep aan dan kan iedereen een bericht versturen vanuit deze groepscollectebus naar hun eigen familie, vrienden en bekenden. Het geld dat wordt gedoneerd komt dan in de groepscollectebus binnen.

De collecte in jouw buurt organiseren? 

Voor een succesvolle collecteweek hebben we natuurlijk heel veel collectanten nodig. Maar hoe weten de collectanten welke straten ze moeten lopen, hoe komen ze aan hun collectebus en wie zorgt ervoor dat het opgehaalde geld netjes wordt afgestort? Misschien is dit wel iets voor jou! 

Over het organiseren van de collecte

Niet thuis kaartjes voor in de brievenbus

Een dichte deur op je route betekent zelden dat de bewoners niet willen doneren. Je krijgt daarom 30 'niet-thuis kaartjes' die je in de brievenbus kunt doen.

Meer lezen

Bedrijven in actie

Pascha Rietkerk is Senior Controller bij AutoBinck Group en kwam zeven jaar geleden op zijn werk in aanraking met Alzheimer Nederland. Sindsdien collecteert hij met een groep collega’s én halen ze samen geld op met 2bike4alzheimer. Lees verder >

Mooie verhalen van andere collectanten

Maak kennis met mede-collectanten Marie-Louise, Frans en Lisette. Allemaal bijzondere vrijwilligers, net als jij, die ieder hun eigen redenen hebben om te collecteren. Lees verder >

 

Nog geen collectant?

Heb je je nog niet aangemeld maar wil je wel graag helpen bij de jaarlijkse collecteweek? Meld je dan snel aan!

Ja ik wil collectant worden