Collecteweek

De collecteweek 2019 van Alzheimer Nederland is alweer achter de rug. Met één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor een toekomst zonder dementie. Dankzij onze collectanten kunnen we ook de komende jaren weer meer investeren in onderzoek, op weg naar doorbraken om deze ziekte te stoppen. 

Eindstand: een record verbroken!

De opbrengst:

€ 2.010.168

 

Laatste nieuws

Nu eenvoudig doneren met QR

Dit jaar is het betalen met QRcode nog makkelijker geworden. Alle smartphones met een bankapp of Tikkie zijn hiervoor geschikt. Het maakt niet uit bij welke bank men zit. Het betreft een iDEAL betaling, dus veiligheid gegarandeerd. 

Lees verder >

Wij zoeken nog collecte wijkhoofden voor 2020! 

Houdt u van organiseren en lijkt het u leuk om een steentje bij te dragen aan de organisatie van de collecteweek? Wij zoeken nog vrijwilligers die ervoor zorgen dat alle collectanten goed op weg kunnen. 

Organiseren van de collecte >

Voor in de agenda

  • 21 september - Wereld Alzheimer Dag
  • 2 oktober - kijktip: TV-show Alzheimer Nederland om 21.30 op NPO 1
  • 7 oktober - vanaf dan worden de collectematerialen verspreid
  • 4 t/m 9 november - collecteweek

 

DJ Frank van der Lende collecteert

Op 3FM presenteert hij de avondshow 'De Bende van Van der Lende'. Met zijn enthousiasme vrolijkt radio DJ Frank van der Lende zijn luisteraars op. Naast zijn radiowerk zet Frank zich ook in voor een toekomst zonder dementie. Waarom vindt Frank de collecte zo belangrijk? Lees het interview >

Niet thuis kaartjes

Een dichte deur op uw route betekent zelden dat de bewoners niet willen doneren. U krijgt daarom 25 Niet-thuis kaartjes die u in de brievenbus kunt doen. Vergeet niet uw naam op het kaartje in te vullen. Zo kunnen donateurs ook een bijdrage doen in uw eigen online collectebus.

Tips over collecteren

Loopt u dit jaar weer mee? Kom alvast in de stemming en lees onze 10 collectetips. Lees de tips >

 

Online collecteren 

Met een online collectebus bereikt u eenvoudig nog meer mensen. Bijvoorbeeld uw familie, vrienden en kennissen die niet in uw collectewijk wonen, maar u wel willen steunen. 

 

Meer lezen

Bedrijven in actie

Pascha Rietkerk is Senior Controller bij AutoBinck Group en kwam zeven jaar geleden op zijn werk in aanraking met Alzheimer Nederland. Sindsdien collecteert hij met een groep collega’s én halen ze samen geld op met 2bike4alzheimer. Lees verder >

Mooie verhalen van andere collectanten

Maak kennis met mede-collectanten Emma, Wim en Dieudonnee. Allemaal bijzondere vrijwilligers, net als u, die ieder hun eigen redenen hebben om te collecteren. Lees verder >

Mogen wij je voortaan mailen? 

We houden je graag zoveel mogelijk op de hoogte van de collecteweek. Dat doen we het liefste per mail, dat scheelt kosten én gaat een stuk sneller. Geef je je e-mailadres aan ons door, dan sturen we je als dank ons bijzondere vergeet-mij-niet-speldje.

Speldje aanvragen

Nog geen collectant?

Heeft u zich nog niet aangemeld maar wilt u wel graag helpen bij de jaarlijkse collecteweek? Meld u dan snel aan!

Ja ik wil collectant worden >