Collecteren aan de deur of vanuit huis

Collecteren aan de deur

Wij mogen één week per jaar de deuren langs om te collecteren. Duizenden vrijwillige collectanten gaan in november de straat op om geld in te zamelen. 

10 tips om nog beter te collecteren > 

Collecteren met QR-code

Al onze collectebussen zijn voorzien van een iDEAL QR-code. Hierdoor kan met een mobiele telefoon gedoneerd worden. Een goed alternatief voor als er geen kleingeld in huis is!

Zo werkt collecteren met QR >

Online collecteren

Online collecteren is makkelijk, snel en veilig. Het kan bijvoorbeeld via een SMS-je,  Facebook of Whats App bericht, of maak een online collectebus aan.

 

"Mensen aan de deur vinden het mooi dat ik collecteer"

Oane van Zwol, collectant

Niet thuis kaartjes

Een dichte deur op je route betekent zelden dat de bewoners niet willen doneren. Je krijgt daarom 30 'niet-thuis kaartjes' die je in de brievenbus kunt doen.

Organiseren van de collecte

Hoe weten de collectanten welke straten ze moeten lopen, hoe komen ze aan hun collectebus en wie zorgt dat het opgehaalde geld wordt afgestort? Dat doen onze coördinatoren en wijkhoofden. Zij zijn onmisbaar voor onze collecteweek! Iets voor jou? 

Over het organiseren van de collecte > 

Mooie verhalen

Tijdens de collecteweek gaan duizenden collectanten de straten op. In buurten die ze meestal goed kennen; vol aardige buren en onvergetelijke ontmoetingen. Kijk je mee in de straten van enkele bijzondere vrijwilligers? 

Lees de verhalen > 

Contact

Heb je vragen over de collecte? Wij beantwoorden deze uiteraard graag. Wij zijn te bereiken op 033 – 303 26 61 of via collecte@alzheimer-nederland.nl.