Verschillende manieren om te collecteren

Wist je dat we dat allang niet meer alleen met de collectebus collecteren? Als collectant kun je ook online je steentje bijdragen, aan de deur en/of vanuit je eigen huis. Er is veel mogelijk. Makkelijk en veilig. Doe mee!

Lees snel verder voor alles over collecterentips voor het collecteren, verhalen van andere collectanten, collecteren in tijden van corona en aanmelden

Laatste nieuws

Nu collecteren met persoonlijke iDEAL-code

Het doneren via iDEAL QR is zeer succesvol. De opbrengst is in 2019 maar liefst vertienvoudigd. Dat is ook logisch: alle smartphones met een bankapp, fotocamera of Tikkie zijn hiervoor geschikt.

> Lees verder

Wij zoeken nog collecte wijkhoofden!

Hou je van organiseren en lijkt het je leuk om een steentje bij te dragen aan de organisatie van de collecteweek? Wij zoeken nog vrijwilligers die ervoor zorgen dat alle collectanten goed op weg kunnen. 

> Organiseren van de collecte

Voor in de agenda van 2020

  • 21 september - Wereld Alzheimer Dag
  • 5 oktober - vanaf dan worden de collectematerialen verspreid
  • 1 t/m 7 november - collecteweek

 

DJ Frank van der Lende collecteert

Op 3FM presenteert hij de avondshow 'De Bende van Van der Lende'. Met zijn enthousiasme vrolijkt radio DJ Frank van der Lende zijn luisteraars op. Naast zijn radiowerk zet Frank zich ook in voor een toekomst zonder dementie. Waarom vindt Frank de collecte zo belangrijk? > Lees het interview

Niet thuis kaartjes voor in de brievenbus

Een dichte deur op je route betekent zelden dat de bewoners niet willen doneren. Je krijgt daarom 30 'niet-thuis kaartjes' die je in de brievenbus kunt doen. Vergeet niet je naam op het kaartje in te vullen. Zo kunnen donateurs ook een bijdrage doen in je eigen online collectebus.

Tips over collecteren

Loop jij dit jaar weer mee? Kom alvast in de stemming en lees onze 10 collectetips.
> Lees de tips

Online collecteren 

Met een online collectebus bereik je eenvoudig nog meer mensen. Bijvoorbeeld jouw familie, vrienden en kennissen die niet in jouw collectewijk wonen, maar je wel willen steunen. 

Meer lezen

Bedrijven in actie

Pascha Rietkerk is Senior Controller bij AutoBinck Group en kwam zeven jaar geleden op zijn werk in aanraking met Alzheimer Nederland. Sindsdien collecteert hij met een groep collega’s én halen ze samen geld op met 2bike4alzheimer. Lees verder >

Mooie verhalen van andere collectanten

Maak kennis met mede-collectanten Marie-Louise, Frans en Lisette. Allemaal bijzondere vrijwilligers, net als jij, die ieder hun eigen redenen hebben om te collecteren. Lees verder >

 

Collecteren en corona

Misschien vraag je je af of de collecte in november wel door kan gaan? En zo ja: in welke vorm dan? De collecteweek zal sowieso plaatsvinden, maar alleen de vorm kan nog verschillen: huis-aan-huis, alleen online via mobiel, of een combinatie. We stellen alle collectanten in staat om op een hele eenvoudige, nieuwe en veilige wijze online geld in te zamelen. Je kunt als collectant hoe dan ook een belangrijke bijdrage leveren. We zullen je in aanloop van de collecte informeren over de mobiele collecte. 

Protocol van Stichting Collecteplan

De collecterende fondsen, vertegenwoordigd door Stichting Collecteplan, stelden gezamenlijk een collecteprotocol op voor het collecteren, rekening houdend met de anderhalvemeter-samenleving. Uiteraard hopen wij dat in november weer ‘gewoon’ gecollecteerd kan worden. Mocht dat onverhoopt niet zo zijn dan zullen we het protocol, met daarin verschillende scenario’s, volgen waarbij de gezondheid van alle collectevrijwilligers en de mensen aan de deur voorop staat. Welk scenario ingezet wordt is afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden.

Nog geen collectant?

Heb je je nog niet aangemeld maar wil je wel graag helpen bij de jaarlijkse collecteweek? Meld je dan snel aan!

Ja ik wil collectant worden >