Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Online collecteren: zo doe je dat

 1. Als collectant ontvang je vlak voor de collecteweek een SMSje/e-mail met een link naar jouw collectepagina in de Alzheimer Nederland Collecte App.
 2. Maak deze pagina persoonlijk door een foto en je motivatie toe te voegen.
 3. Deel je oproep via social media of email; in de Collecte App zie je direct hoeveel je op hebt gehaald.
Stappenplan online collecteren
‘Met mijn online collectebus bereik ik in een keer al mijn vrienden en kennissen. Zo haal ik snel en makkelijk veel geld op én kan ik het belang van het werk van Alzheimer Nederland delen met mijn naasten.’ - Merel, online collectant
Online collecteren via je mobiel

Veelgestelde vragen

 • Is collecteren via WhatsApp veilig?

  Ja, collecteren via WhatsApp is veilig. De mobiele collecte maakt gebruikt van de meeste veilige manier van online overboeken: iDEAL.

  De link van onze mobiele collecte in WhatsApp, met de vraag om een bijdrage, verwijst naar de website, beginnende met m.alzheimer.nl. Het SMS-je dat je als collectant van Alzheimer Nederland ontvangt, linkt ook naar m.alzheimer.nl/

  We kunnen ons voorstellen dat mensen voorzichtig zijn met betaalverzoeken via WhatsApp. Om de mensen naar wie je jouw boodschap stuurt gerust te stellen, kun je deze naar eigen wens personaliseren. Ook is het goed om te weten dat de betaling altijd veilig, vertrouwd en anoniem via iDEAL gaat.

  Als de betaling succesvol is afgerond, dan staat het direct bij Alzheimer Nederland op de rekening. Op het afschrift van de bank staat Stichting Alzheimer Nederland. 

  Tip: verstuur eerst een bericht aan iemand die je kent om het uit te proberen. Je zult zien dat collecteren via WhatsApp makkelijk én veilig is.

 • Wat gebeurt er met het geld dat ik heb opgehaald?

  De jaarlijkse collecteweek in november is ontzettend belangrijk voor het werk van Alzheimer Nederland. Dan halen vrijwillige collectanten geld op voor een toekomst zonder dementie en betere ondersteuning van mensen met dementie en mantelzorgers. Juist in deze tijd wordt pijnlijk duidelijk hóe nodig ons werk is. De groep mensen met dementie groeit snel en is erg kwetsbaar. Alzheimer Nederland maakt onderzoek naar dementie mogelijk. Wij doen dit onder andere door onderzoek te financieren. Ook werken we samen met onderzoekers, bedrijven en particulieren. Zo zetten we samen met wetenschappers Alzheimer Centra op, waar onderzoek, behandeling en begeleiding samenkomen.

 • Ik wil mijn gegevens wijzigen of me afmelden

  Wil je je contactgegevens als collectant wijzigen? Of bijv geen sms of email meer ontvangen?

  Stuur dan een mail met je verzoek en je gegevens naar [email protected].

 • Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?

  Neem gerust contact op met het Collectebureau van Alzheimer Nederland. Je kunt ons bereiken via [email protected]. Wij helpen je graag!

Collectant worden?

Dankzij de jaarlijkse collecte in november kan Alzheimer Nederland onderzoek financieren waardoor een toekomst zonder dementie elk jaar een stapje dichterbij komt. Duizenden collectanten helpen jaarlijks mee om geld in te zamelen. Help je ook mee?