Zo werkt het

  1. Maak je eigen collectebus aan
  2. Laat weten waarom je geld inzamelt
  3. En nodig je vrienden, familie en collega’s uit om te doneren

 

Start je eigen online collectebus!

Wanneer een online collectebus?

Een online collectebus kan natuurlijk het hele jaar door. Open een online collectebus ter ere van een speciaal moment of tijdens onze collecteweek. Wij waarderen je inzet enorm! Onze collecteweek in 2022 is van 6 november tot en met 12 november. Start je je online collecte in deze week? Dan krijgt je online collecte misschien een beetje extra aandacht, omdat Alzheimer Nederland in die week in de spotlights staat.

Waarom collecteren?

Door te collecteren zamelen wij geld in om er voor te zorgen dat dementie de aandacht krijgt die het nodig heeft. Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Bij vrouwen is dit zelfs één op de drie vrouwen. En ook geldt: hoe ouder, hoe groter de kans op dementie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking komen er steeds meer mensen met dementie. Daarom is het belangrijk om te werken aan een oplossing voor dementie. Alzheimer Nederland financiert en stimuleert onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie.

Collecteren aan de deur

Eén week per jaar mogen wij langs de deuren om te collecteren. Met een verzegelde collectebus gaan duizenden vrijwilligers langs de deuren om geld in te zamelen. Help je ook mee?

Alles over collecteren >