10 tips om nog beter te collecteren

Collectetips

Tip 1: stapje achteruit

Als collectant bent u een gast aan de deur. U begeeft zich op het terrein van iemand anders. Bel aan en doe alvast een stap achteruit. Wanneer u vlak achter de deur staat, kan dit wel eens opdringerig overkomen.

Tip 2: collecteren op werk of sportvereniging

Neem uw collectebus mee naar uw werk of sportvereniging. En maak met uw collectebus ook een ‘rondje’ langs vrienden en familieleden. Overal waar u gaat, gaat uw collectebus.

Tip 3: nieuwe collectanten

Wanneer u merkt dat iemand aan de deur misschien wel geïnteresseerd is om volgend jaar zelf te collecteren voor Alzheimer Nederland, vraag het gewoon! En verwijs hen vervolgens naar onze website.

Tip 4: vertel waarvoor u collecteert

Glimlach vriendelijk, noem uw naam en vertel waarvoor u collecteert. U kunt er niet vanuit gaan dat mensen aan uw collectebus kunnen zien waarvoor u collecteert. Het noemen van uw naam maakt uw vraag persoonlijker en het klinkt bovendien een stuk vriendelijker.

Tip 5: blijf altijd beleefd

Of u nu een paar muntjes hebt gekregen of een enorme bijdrage; het gaat om de intentie waarmee het wordt gegeven. Bedank altijd vriendelijk voor iedere gift. En zelfs als mensen niets geven, is beleefdheid wenselijk. U kunt hen altijd bedanken voor hun tijd.

Tip 6: collecteer op gunstige tijden

Tussen 17 en 20 uur is meestal de beste tijd. Op woensdagmiddag en zaterdagochtend zijn mensen ook vaak thuis.

Tip 7: meer collecteren? Vraag uw contactpersoon

Wilt u meer collecteren dan vorig jaar of bent u eerder klaar? Vraag dan aan uw contactpersoon of er nog straten in uw woonplaats zijn waar nog niet wordt gelopen.

Tip 8: collecteren bij de supermarkt

Overleg met uw contactpersoon of u bij de supermarkt kunt collecteren. Dat is een goede plek want bij de winkelwagentjes lopen veel mensen met muntgeld!

Tip 9: niet thuis? Noteer het adres

Iemand niet thuis? Noteer dan het adres en loop later in de week nog een keertje langs. Is er dan weer niemand thuis, gooi dan een van de kaartjes die u van ons heeft meegekregen in de brievenbus.

Tip 10: collecteer samen

In november is het eerder donker. Loopt u liever niet alleen? Ga dan gezellig met iemand anders op pad. Zoals een vriend of vriendin, of eventueel uw (klein)kinderen.

Collectant worden?

Dankzij de jaarlijkse collecte in november kan Alzheimer Nederland onderzoek financieren waardoor een toekomst zonder dementie elk jaar een stapje dichterbij komt. Duizenden collectanten gaan elk jaar langs de deur of de straat op om geld in te zamelen. Helpt u ook mee?

Ja, ik word collectant!

Meer lezen

Collectebus met iDEAL QR-code

Ook dit jaar worden alle bussen voorzien van een QR-code. Hiermee kunnen mensen ook met hun mobiele telefoon geld geven, via iDeal. Een mooi alternatief voor als er geen kleingeld in huis is! Lees verder >
 

Waarom Frank van der Lende collecteert

3FM radiomaker Frank van der Lende collecteert dit jaar in Hilversum voor Alzheimer Nederland. Waarom? Om zijn verdriet een plek te geven. Lees verder >

Mooie verhalen van andere collectanten

Maak kennis met mede-collectanten Nick, Sharon, haar dochter Yara en Grace. Allemaal bijzondere vrijwilligers, net als u, die ieder hun eigen redenen hebben om te collecteren. Lees verder >