Eén keer per jaar collecteren

Wij mogen, net zoals andere goede doelen, één week per jaar de deuren langs om te collecteren. Met een verzegelde collectebus gaan duizenden vrijwillige collectanten aan de slag om geld in te zamelen. De collecteweek van Alzheimer Nederland is in november. 

Collectebus en route

Samen met jouw contactpersoon kies je in welke wijk je gaat collecteren, misschien wel in jouw eigen straat! Jouw contactpersoon zorgt er ook voor dat je op tijd je collectebus in huis hebt. Trek je lekkerste schoenen aan en je bent klaar om te gaan! 

Ook online collecteren vanaf de bank

Naast huis-aan-huis kun je ook gemakkelijk vanaf jouw eigen bank geld inzamelen. Of ga je liever niet met de bus langs deur? Je kunt ook heel makkelijk en veilig online collecteren. 

Een vast contactpersoon

Meld je je vrijblijvend aan als collectant, dan krijg je een vast contactpersoon. Hij of zij neemt contact met je op om je verder wegwijs te maken. Dit gebeurt meestal in oktober. Deze contactpersonen zijn ook allemaal vrijwilligers, net zoals jij.

Ook als je niet zoveel tijd hebt

Wil je graag helpen, maar heb je niet zoveel tijd? Geen probleem. We zijn al enorm dankbaar dat je je wilt inzetten. Dus of je nou vijf avonden de straat op gaat, of één avond een uurtje, of wellicht maak je liever één rondje op jouw sportclub: elke euro telt! 

Spannend moment: de opbrengst

Is de collecteweek afgelopen, dan bekijk je samen met jouw contactpersoon wat je hebt opgehaald. Dat is altijd een spannend moment! Je contactpersoon neemt de collectebus weer van je over en regelt vervolgens de rest.

 

Waarom collecteren voor Alzheimer Nederland?

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is het zelfs één op de drie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking, zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen dementie hebben. Niet alleen ouderen krijgen hiermee te maken, ook mensen op jongere leeftijd kunnen dementie krijgen.

Veel onderzoek nodig

Omdat er nog geen geneesmiddelen bestaan, is er veel onderzoek nodig. En dus veel geld. Dankzij de opbrengst van onze jaarlijkse collecte kunnen wij belangrijk onderzoek naar dementie mogelijk maken. Steeds blijft het weer een bijzondere ervaring om te merken hoeveel mensen zich enorm inzetten om de collecteweek tot een succes te maken. Doe jij ook mee?

Bekijk nog meer redenen om te collecteren >