Zo werkt collecteren

Als collectant draag je echt bij aan een oplossing voor dementie. Samen halen we jaarlijks namelijk bijna 2,5 miljoen euro op! Wat houdt het precies in als je collectant voor Alzheimer Nederland wordt? 

Ik wil meer weten over collecteren > 

De collecteweek

Loop jij dit jaar weer mee? Geweldig dat jij, samen met duizenden andere collectanten, in actie wilt komen. We hebben het laatste nieuws, alle mogelijkheden en handige tips voor je op een rijtje gezet. 

Alles over de collecteweek > 

Collecte organiseren

Hoe weten de collectanten welke straten ze moeten lopen, hoe komen ze aan hun collectebus en wie zorgt dat het geld wordt afgestort? Dat doen onze coördinatoren en wijkhoofden. Zij zijn onmisbaar!

Organiseren van de collecte >

100% QR Collecte – collecteren zonder contant geld

 

Op een aantal plaatsen in Nederland zal er dit jaar, net als in 2021, een pilot gedraaid worden met de 100% QR collecte. Dit betekent dat er wordt gecollecteerd met een kartonnen bus met QR-code, zonder contant geld. In de rest van Nederland gaan de collectanten van Alzheimer Nederland gewoon weer op pad met de bekende groene bus, die ruimte biedt voor contant geld én voor online giften via een QR-donatie. 

Zo werkt collecteren met QR > 

“Als je nu bijdraagt aan de collecte kan je écht een verschil maken”

Coco van der Horst, collectant

Meer informatie over collecteren

Online collecteren

Wist je dat we allang niet meer alleen met de collectebus collecteren? Als collectant kun je ook online je steentje bijdragen, aan de deur en/of vanuit je eigen huis. Makkelijk en veilig. 

Bekijk de mogelijkheden > 

Tips voor collecteren

In 2022 vindt alweer de 21e collecteweek van Alzheimer Nederland plaats. Er is dus inmiddels al de nodige ervaring! We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de tips >

Mooie verhalen

Maak kennis met een aantal van onze collectanten. Allemaal bijzondere vrijwilligers, net als jij, die ieder hun eigen redenen hebben om te collecteren.

Lees hun verhalen >