Alles over collecteren

Elk jaar gaan duizenden collectanten in november de straat op om te collecteren voor Alzheimer Nederland. Dankzij de opbrengst van deze jaarlijkse collecte kunnen wij belangrijk onderzoek naar dementie mogelijk maken. Collecteren is niet alleen belangrijk, het is ook heel erg leuk!

Ik meld mij aan als collectant

Waarom collecteren voor Alzheimer Nederland?

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is het zelfs één op de drie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking, zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen dementie hebben. Niet alleen ouderen krijgen hiermee te maken, ook mensen op jongere leeftijd kunnen dementie krijgen.

Veel onderzoek nodig
Omdat er nog geen geneesmiddelen bestaan, is er veel onderzoek nodig. En dus veel geld. Een belangrijke bron van inkomsten voor ons is de jaarlijkse collecteweek. In die week proberen we met een heleboel collectanten zoveel mogelijk geld op te halen. Lees meer over wat wij doen.

 

collecteren-alzheimer-nederland.jpg

 

De jaarlijkse collecteweek

de-jaarlijkse-collecteweek.jpg

 

Wij mogen, net zoals andere goede doelen, één week per jaar de deuren langs om te collecteren. Voor ons is deze week in november. Met een verzegelde collectebus gaan duizenden vrijwillige collectanten de straten op om geld in te zamelen.

Samen de strijd aan
Steeds blijft het weer een bijzondere ervaring om te merken hoeveel mensen zich enorm inzetten om de collecteweek tot een succes te maken. Samen met u kunnen we de strijd tegen dementie aan!

Hoe gaat het in z’n werk?

collectant-alzheimer-nederland.jpg

Meldt u zich aan als collectant, dan neemt één van de organisatoren contact met u op om u verder wegwijs te maken. Dit gebeurt meestal in oktober. De organisatoren zijn ook allemaal vrijwilligers, net zoals u. Samen bepaalt u in welke wijk u kunt collecteren, misschien wel in uw eigen straat!

Elke bijdrage helpt
Wilt u graag meehelpen met onze collecte, maar heeft u niet zoveel tijd? Geen probleem! Elke bijdrage helpt ons. Of u nu vijf avonden de straat op gaat, of één avond een uurtje. Of wellicht maakt u liever eenmalig een rondje bij uw sportclub: elke euro telt!

 

Wat wordt er van mij verwacht?

collectant2.jpg

We zijn enorm dankbaar dat u zich wilt inzetten en hopen natuurlijk op een zo hoog mogelijke opbrengst. Maar komt het u toch even niet uit en loopt u daardoor minder dan u van plan was, geen probleem natuurlijk. Wij zijn blij met elk uurtje en dus elke euro!

Rondje langs vrienden
En wilt u liever niet de straat op, maar wel graag meehelpen? Een rondje met uw collectebus langs uw vrienden en familie, uw online bus delen via social media of collecteren bij de supermarkt werkt ook goed! 

Wilt u zich aanmelden?

Bent u enthousiast geworden en wilt u ook gaan collecteren? Dat vinden wij fantastisch! Ook voor de collecteweek van 2018 hebben we weer collectanten nodig. Dit jaar gaan we van 5 t/m 10 november met z'n allen de straat op. 

Ja, ik word collectant!

Contact

Heeft u vragen over de collecte? Wij beantwoorden deze uiteraard graag. Wij zijn te bereiken op 033 – 303 26 61 of via collecte@alzheimer-nederland.nl.

Tips

Wilt u gaan meelopen als collectant? Lees alvast 10 tips voor een succesvolle collecteweek.

Online donatie

Wilt u graag een eenmalige donatie doen? Dit kan in de online collectebus van Alzheimer Nederland.