Beste lezer,

De collecte 2015 was een groot succes. En wat was het een mooie week. Een memorabele week. Wat ben ik trots op de meer dan 20.000 vrijwilligers die weer en wind hebben getrotseerd om te collecteren voor Alzheimer Nederland. En wat ben ik blij dat alle inspanningen ervoor hebben gezorgd dat we meer geld hebben opgehaald dan vorig jaar. Met de opbrengst van deze collecte kunnen we belangrijk onderzoek doen, zodat we in de toekomst dementie kunnen voorkomen én genezen.

De opbrengst van deze collecteweek is niet alleen in geld uit te drukken. Want naast de collecte zelf hebben we samen alles op alles gezet om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor dementie, in het hele land. En om dat voor elkaar te krijgen zijn we ambitieus geweest, avontuurlijk. Zo introduceerden we dit jaar de Grootste Collectebus van Nederland: een prachtige gele touringcar waarmee Alzheimer Nederland de grote steden langsging. Om te collecteren, maar vooral ook om die oh zo belangrijke aandacht te krijgen voor dementie. Al op de eerste dag zagen een half miljoen mensen de bus op TV en kwam het gesprek over dementie direct de huiskamers binnen.

Iedere dag met de bus was anders. Erik Scherder met een rijdend mini-college, Hugo Borst die voorlas uit zijn boek, Sofia Dragt die prachtige muziek maakte. Maar ook Kamerleden die de bus kwamen bekijken, waarna we ze een petitie aanboden. Of wat dacht je van de 150 studenten van het Alfa college in Groningen die meeliepen met de collecte?

Overal in Nederland zijn mensen opgestaan om Alzheimer Nederland te helpen in de strijd tegen dementie. En dat voelt geweldig. Ik wil iedereen dan ook ontzettend bedanken voor hun inzet. Dankzij jullie ben ik er van overtuigd dat we van dementie ooit een herinnering kunnen maken.

Bedankt!

Gea

  Gea Broekema-Prochãzka,
 Directeur Alzheimer Nederland

 

 

Meld uzelf aan als collectant

De jaarlijkse collecte in november is een belangrijke bron van inkomsten voor Alzheimer Nederland. Duizenden collectanten gaan ook in 2016 langs de deur of de straat op om geld in te zamelen. Helpt u ook mee?

Ja, ik word collectant!