10 tips om nóg beter te collecteren

Tip 1

Als collectant bent u een gast aan de deur. U begeeft zich op het terrein van iemand anders. Bel aan en doe alvast een stap achteruit. Wanneer u vlak achter de deur staat, kan dit wel eens opdringerig overkomen.

Tip 2

Neem uw collectebus mee naar uw werk of sportvereniging. En maak met uw collectebus ook een ‘rondje’ langs uw vrienden en familieleden. Overal waar u gaat, gaat uw collectebus

Tip 3

Wanneer u opmerkt dat iemand aan de deur misschien wel geïnteresseerd is om volgend jaar zelf te collecteren voor Alzheimer Nederland, vraag het gewoon! En verwijs hen vervolgens naar onze website (www.alzheimer-nederland.nl).

Tip 4

Glimlach vriendelijk, noem uw naam en vertel waarvoor u collecteert. U kunt er niet vanuit gaan dat mensen aan uw collectebus kunnen zien waarvoor u collecteert. Het noemen van uw naam maakt uw vraag persoonlijker en het klinkt bovendien een stuk vriendelijker.

Tip 5

Of u nu een paar muntjes hebt gekregen of een enorme bijdrage; het gaat om de intentie waarmee het wordt gegeven. Bedank altijd vriendelijk voor iedere gift. En zelfs als mensen niets geven, is beleefdheid wenselijk. U kunt hen altijd bedanken voor hun tijd.

Tip 6

Collecteer op gunstige tijden. Tussen 17 en 20 uur is meestal de beste tijd. Op woensdagmiddag en zaterdagochtend zijn mensen ook vaak thuis.

Tip 7

Wilt u meer collecteren dan vorig jaar of bent u eerder klaar? Vraag dan aan uw organisator of er nog straten in uw woonplaats zijn waar nog niet wordt gelopen.

Tip 8

Overleg met uw organisator of u bij de supermarkt kunt collecteren. Dat is een goede plek want bij de winkelwagentjes lopen veel mensen met muntgeld!

Tip 9

Iemand niet thuis? Noteer dan het adres en loop later in de week nog een keertje langs. Is er dan weer niemand thuis, gooi dan een van de kaartjes die u van ons heeft meegekregen in de brievenbus.

Tip 10

In november is het eerder donker. Loopt u liever niet alleen? Ga dan gezellig met iemand anders op pad. Zoals een vriend of vriendin, of eventueel uw (klein)kinderen.

Meld uzelf aan als collectant

De jaarlijkse collecte in november is een belangrijke bron van inkomsten voor Alzheimer Nederland. Duizenden collectanten gaan elk jaar langs de deur of de straat op om geld in te zamelen. Helpt u ook mee?

Ja, ik word collectant!