Welke vrijwilligersfuncties zijn er?

Bestuurslid Communicatie & PR

Als bestuurslid communicatie & PR is het jouw taak om dementie bij zo veel mogelijk mensen in jouw regio onder de aandacht te krijgen. Je onderhoudt en bouwt hiervoor continue aan een relevant netwerk. Je onderhoudt goede contacten met de pers, zodat de door jou ontwikkelde on- en offline communicatiestrategie ook via lokale en regionale bladen, radio en televisie in de regio onder de aandacht komt. Op het vlak van PR ben je ook een adviseur voor de diverse werkgroepen in de regio. 

> Bekijk vacatures

Communicatie & PR vrijwilliger

Als communicatie & PR vrijwilliger zorg jij ervoor dat de activiteiten van Alzheimer Nederland volop onder de aandacht komen in jouw regio. Dit doe je via onze eigen on- en offlinekanalen, maar ook via de lokale pers. Jij weet altijd precies op het juiste moment, met de juiste boodschap bij de juiste doelgroep onder de aandacht te komen. Je denkt actief mee over de totstandkoming van nieuw (beeld)materiaal. Hierin kun jij je creatieve ei goed kwijt! Tenslotte onderhoud je ook goede contacten met lokale en regionale journalisten. 

Bekijk vacatures

Webmaster

Als webmaster heb je geen ICT-achtergrond nodig. Zo lang je handig bent met het plaatsen van content op websites en social media weet jij bij ons je weg als webmaster wel te vinden. Je houdt je dan ook vooral bezig met de vulling van de website en social media platforms binnen je eigen regio. Actueel nieuws en belangrijke informatie zijn dankzij jou vindbaar én zichtbaar voor zowel mensen met dementie als vrijwilligers én professionals in de regio. De tijdsbesteding kan per week verschillen. 

> Bekijk vacatures

Fondsenwerver

Als fondsenwerver ontwikkel je een fondsenwervingsplan, je voert het plan uit en je ondersteunt de Alzheimer Cafés bij fondsenwerving en het aanvragen van subsidies. Daarnaast benut je mogelijkheden om fondsenwervingsacties te initiëren. Je onderhoudt contacten met donateurs, fondsen en sponsoren.  

Bekijk vacatures

Meer informatie

Heb jij interesse in een carrière als vrijwilliger bekijk dan de vacatures in jouw regio of neem contact met ons op via vrijwilligersvacature@alzheimer-nederland.nl. Weet je nog niet precies waar jouw kracht ligt? Doe dan eerst de test en kom erachter hoe jij impact kunt maken!