Alzheimer Nederland

Wij zijn Alzheimer Nederland en wij zetten onze talenten en ambitie in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Wij werken aan een toekomst zonder dementie en een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving.

Daarbij hebben wij één doel voor ogen: vooruitgang! Wij zijn immers dé organisatie die de grote groep betrokkenen bij dementie vertegenwoordigt, in de regio, in politiek Den Haag, in het wetenschappelijk onderzoek en in de media. Met deze unieke positie, als grootste private financier van wetenschappelijk dementieonderzoek en patiëntenorganisatie, is Alzheimer Nederland de autoriteit op dementiegebied. Met 110 ambitieuze, bevlogen medewerkers en duizenden vrijwilligers verspreid over het land zorgen we er samen voor dat Alzheimer Nederland blijft groeien!

Programma Samen dementievriendelijk

Dementie komt steeds vaker voor. In Nederland leven naar schatting 290.000 mensen met dementie. In 2040 zal dit aantal opgelopen zijn naar ruim een half miljoen, waarvan de meesten nog thuis wonen. Samen zorgen we dat mensen met dementie langer kunnen meedoen. Daarom werken we actief aan een dementievriendelijke samenleving. Op ons platform samendementievriendelijk.nl vind je alle informatie en trainingen.

Binnen dit programma zijn wij op zoek naar een ervaren contentspecialist. Je komt te werken in een ambitieus en creatief team met zes collega’s. Daarbij werk je op multidisciplinaire manier samen met interne en externe experts, vrijwilligers en collega’s binnen Alzheimer Nederland.

Jouw rol

Als contentspecialist weet jij als geen ander hoe je voor impact zorgt. Hoe je met woord en beeld mensen en organisaties overtuigt om dementievriendelijk te worden en/of onze trainingen te volgen. De juiste boodschap via de juiste kanalen bij de juiste doelgroep, zowel online als offline.

De contentspecialist die wij zoeken maakt en optimaliseert onder meer aansprekende teksten voor de website, nieuwsbrieven en materialen. Je denkt daarbij aan tekst én beeld, zoals storytelling, video’s, foto, blogs of vlogs. Jij bekijkt wat en welke vorm bij het doel en de doelgroep het meeste aanspreekt.

Ook draag jij jouw steentje bij aan het uitvoeren en optimaliseren van de contentstrategie -en kalender en stem je de (niet commerciële) content voor onze social media kanalen af met degene die hier invulling aan geeft.

Je vindt het leuk om mee te denken over de ontwikkeling en uitbreiding van nieuwe content die aansluit op de behoefte van de bezoekers van samendementievriendelijk.nl. Je zorgt ervoor dat de informatie voor onze webbezoekers vindbaar, toegankelijk en begrijpelijk is, waarbij je ervaring hebt met CMS-systemen en je bent bedreven in e-mailmarketing.

Vacature contentspecialist Samen dementievriendelijk

Wat mag je van ons als werkgever verwachten?

Niet alleen wijzelf zeggen dat het leuk is om bij ons te werken! Als werkgever worden we gewaardeerd omdat we onze medewerkers inspireren en goed voor hen zorgen (‘Great Place to Work 2022’)! En verder:

 • Een projectcontract voor 3 jaar voor 32 uur per week.
 • Een goed salaris tussen de € 3.038, - en maximaal € 4.460, - bruto per maand op basis van 38 uur per week. 
 • Een fijne kantoorwerkplek, pal naast het NS-station in Amersfoort, afgewisseld met thuis werken (met goede voorzieningen).
 • 25 vakantiedagen, op basis van een 38-urige werkweek, met mogelijkheid tot het kopen van vakantiedagen.
 • Een platte organisatie, met korte lijnen en volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Dus ben jij iemand die:

 • Enkele jaren ervaring heeft als contentspecialist en ons kan laten zien hoe jij voor impact weet te zorgen. In woord én beeld.
 • Kan denken én schakelen op hbo-niveau.
 • Kennis en ervaring heeft met CMS-systemen (websites, nieuwsbrieven).
 • SEO-teksten kan schrijven.
 • Oog heeft voor passend beeld en een goede ‘look and feel’.
 • Een leuke, creatieve en resultaatgerichte collega is om mee samen te werken?

Dan gaan we heel graag met je in gesprek!

Wil jij ook bijdragen aan een toekomst zonder dementie?

Stuur dan een mailtje met je CV + motivatie(brief) naar Wietske Boesveld (HR-adviseur) vóór 5 februari via vacatures@alzheimer-nederland.nl waarin je aangeeft dat je interesse hebt en:

 • Waarom jij graag bij ons wilt werken.
 • Een link naar je profiel op LinkedIn met je toestemming dat we daar alvast op gaan kijken om een eerste indruk van je te krijgen.

 

We schakelen snel én vinden het belangrijk dat we allebei de juiste afweging maken. Daarom houden wij twee gesprekrondes, zodat je met meerdere collega’s en leidinggevenden kennis kunt maken. Natuurlijk hopen we je aan het einde van gesprekken bij ons te kunnen verwelkomen.

Toch nog eerst even wat meer informatie? Bel of mail dan met Katherine Ruitinga, Hoofd Diensten/MT-lid. Je kunt haar bereiken via k.ruitinga@alzheimer-nederland.nl of 06 30349536.

Best workplace

Best place to work

Alzheimer Nederland is uitgeroepen tot gecertificeerd ‘Best place to work’. Een eigentijdse werkplek voor professionals, met aandacht voor talent en ontplooiing, waar we denken in mogelijkheden en successen samen worden gevierd. Ook daar zorgen wij voor!

> Bekijk hier waarom Alzheimer Nederland een Best Workplace is