Tips en ondersteuning

Omgaan met corona

Hoe ga je om met de corona-maatregelen als je naaste dementie heeft? Wat kun je doen nu je je naaste niet mag bezoeken? Op dementie.nl vind je nieuws, tips en ideeën.

Bekijk alle informatie

Online Alzheimer Cafés

Was je gewend om altijd naar het Alzheimer Café te gaan en mis je dit? Of was het juist niet mogelijk om te gaan en is online voor jou veel gemakkelijker? 'Bezoek' dan eens een online Alzheimer Café.

Bekijk de mogelijkheden

Tips voor 100 activiteiten

Juist in deze periode is het fijn inspiratie te hebben voor activiteiten met je naaste met dementie. Vraag nu ons digitale overzicht met ruim 100 tips aan om samen te doen of op afstand.

Bestel het gratis overzicht

Wat kun je als buurman of -vrouw, kind, kleinkind, vriend doen?

Bied aan om boodschappen te doen of stuur een vrolijk kaartje. Wees proactief en bedenk zelf wat écht nodig is als iemand dat zelf niet meer kan bedenken. Of kook wat meer dan gewoonlijk en verras iemand met dementie in je buurt met een smaakvolle maaltijd. Meer tips vind je op samendementievriendelijk.nl. 

Bekijk alle tips

Veelgestelde vragen

Door het coronavirus hebben veel mensen vragen over de gezondheid van henzelf of hun naaste met dementie. Op dementie.nl vind je een overzicht van deze vragen en antwoorden. 

Bekijk de vragen en antwoorden

Bel de DementieLijn

Voor wie behoefte heeft aan een gesprek, of een luisterend oor is er de DementieLijn. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur gratis bereikbaar op 0800-5088. 

Lees meer op dementie.nl

Houd uw brein gezond

In deze periode is een gezonde leefstijl en actief blijven extra belangrijk. In onze gratis online training 'Houd uw brein gezond' leert u verrassende dingen over de effecten van slaap, eten en bewegen. 

Meld u ook aan