Tips en ondersteuning

Omgaan met corona

Hoe ga je om met de corona-maatregelen als je naaste dementie heeft? Wat kun je doen nu je je naaste niet mag bezoeken? Op dementie.nl vind je nieuws, tips en ideeën.

> Bekijk alle informatie op dementie.nl

Ervaringen uitwisselen

Op het forum van Alzheimer Nederland wordt volop gesproken over het coronavirus. Er komen vragen voorbij als: ‘Moet ik mijn naaste vertellen wat er aan de hand is?’ Kom in contact met anderen.

> Ga naar ons forum

Bel met de AlzheimerTelefoon

Voor wie behoefte heeft aan een gesprek, of een luisterend oor is er de AlzheimerTelefoon. Deze is dagelijks van 9.00 tot 23.00 uur gratis bereikbaar op 0800-5088. 

> Lees meer

Wat kun je als buurman of -vrouw, kind, kleinkind, vriend doen?

Bied aan om boodschappen te doen of stuur een vrolijk kaartje. Wees proactief en bedenk zelf wat écht nodig is als iemand dat zelf niet meer kan bedenken. Of kook wat meer dan gewoonlijk en verras iemand met dementie in je buurt met een smaakvolle maaltijd. Meer tips vind je op samendementievriendelijk.nl. 

> Bekijk alle tips

Veelgestelde vragen

Door het coronavirus hebben veel mensen vragen over de gezondheid van henzelf of hun naaste met dementie. Op dementie.nl vind je een overzicht van deze vragen en antwoorden. 

> Bekijk de vragen en antwoorden

Tips voor 100 activiteiten

Juist in deze periode is het fijn inspiratie te hebben voor activiteiten met je naaste met dementie. Vraag nu ons digitale overzicht met ruim 100 tips aan om samen te doen of op afstand.

Bestel het gratis overzicht

Houd uw brein gezond

In deze periode is een gezonde leefstijl en actief blijven extra belangrijk. In onze gratis online training 'Houd uw brein gezond' leert u verrassende dingen over de effecten van slaap, eten en bewegen. 

> Meld u ook aan

Inspirerende voorbeelden op social media #wevergetenjullieniet

Via social media komen ontzettend veel mooie en inspirerende voorbeelden voorbij om in contact te blijven met mensen met dementie, hen te helpen of een fijn moment te bezorgen. Bijvoorbeeld door te videobellen via WhatsApp, Facetime of Skype. Een foto of video van jezelf en/of famillieleden te sturen, die je naaste met dementie meerdere keren kan bekijken en steeds een blij gevoel geeft. Je kunt ook een video maken van een fotoalbum die je doorkijkt, waarbij je vertelt over de foto's. Hieronder vind je een overzicht van alle prachtige initiatieven. Wil je dat jouw initatief hier ook bij komt? Post dan een openbaar bericht via social media met #wevergetenjullieniet