Deelname onderzoek – interview ondersteuning

Voor een onderzoek naar nieuwe manieren om mantelzorgers te ondersteunen, zijn onderzoekers in Tilburg op zoek naar mantelzorgers uit heel Nederland. Het onderzoek bestaat uit interviews en vragenlijsten. Als dank voor uw deelname organiseren de onderzoekers een gratis informatiesessie van één dagdeel. Vol met informatie over dementie en praktische tips.

Het onderzoek heeft als doel meer te weten te komen over de gezondheid, kwaliteit van leven en problemen van mantelzorgers van mensen met dementie. Met deze kennis kunnen de onderzoekers nieuwe manieren ontwikkelen om mantelzorgers in de toekomst beter bij te staan.

U kunt deelnemen als u:

  • Mantelzorger bent voor een naaste met dementie;
  • Minstens 8 uur per week aan de zorg voor uw naaste besteedt;
  • Tussen de 25 en 90 jaar oud bent;
  • In de afgelopen 2 jaar niet mee hebt gedaan aan andere onderzoeken van de Universiteit van Tilburg;
  • En als de persoon waarvoor u zorgt niet is opgenomen in een zorginstelling 

Wat houdt het onderzoek in?

  • Drie interviews over uw ervaring met mantelzorgen en uw gezondheid. Deze interviews zullen worden gehouden op de universiteit, telefonisch of bij u thuis. Dit mag u zelf kiezen.
  • Vier vragenlijsten. De vragenlijsten worden opgestuurd, zodat u ze in kunt vullen wanneer u er tijd voor heeft. Het invullen duurt tussen de 30 en 40 minuten.

Wat krijgt u er voor terug?
Allereerst onze dankbaarheid. Zonder de inzet van mantelzorgers zou het onderzoek immers onmogelijk zijn. Ook draagt u hiermee bij aan de gezondheid van (toekomstige) mantelzorgers.

Om onze dankbaarheid te tonen wordt u na het laatste meetmoment een gratis informatiesessie aangeboden. Deze informatiesessie zal een dagdeel duren en wordt gegeven door verschillende dementieprofessionals uit Tilburg. Zij zullen u onder andere achtergrondinformatie geven over dementie en praktische tips over het omgaan met mensen met dementie. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen en te praten met andere mantelzorgers.

Meer informatie of meedoen?
Voor meer informatie of aanmelding, kunt u contact opnemen met onderzoeker Linda Jütten.