Het Dementie-Event: voor en door mensen met dementie

Op woensdag 5 september vindt het eerste Dementie-Event plaats. Dit event is een grote landelijke bijeenkomst voor en door mensen met dementie. De programmacommissie die het Dementie-Event voorbereidt, bestaat helemaal uit mensen met dementie. 

De bijeenkomst is van 11.00 - 15.00 uur en vindt plaats bij Radio Kootwijk, op de Veluwe. Deze historische locatie - te midden van hei en bos - is mede opgeknapt door een groep mensen met dementie zelf.
 

Schrijf u in

Met onderstaand formulier kunt u zich inschrijven. Wij hopen dat mensen zoveel mogelijk in groepjes komen. Heeft u dementie en heeft u mensen in uw omgeving waar u samen mee kan gaan? Of werkt u in de dagbesteding, thuiszorg en kunt u met een groepje mensen met dementie komen? Schrijf u dan samen in. 

Open het inschrijfformulier voor groepen (xls)

Open het inschrijfformulier voor individuen (doc)


Een gevarieerd programma

Op het programma staat onder andere:

  • Onderlinge gesprekken, uitwisseling met elkaar
  • Discussie over omgang met mensen met dementie vanuit de maatschappij
  • Sprekers met dementie
  • Een optreden van Willeke Alberti
  • Een lezing van Prof. Dr. Erik Scherder
  • Meerdere leuke optredens

 

 

We verwachten 300 deelnemers en we streven ernaar dat de deelnemers zoveel mogelijk groepsgewijs komen, vanuit OntmoetingsCentra Dementie, Odensehuizen, DemenTalent-projecten, Kopgroepen Dementie en lokale afdelingen van Alzheimer-Nederland.

Het vervoer vindt groepsgewijs plaats, georganiseerd door de coördinatoren van deze projecten/locaties.

Het Dementie-Event is een initiatief van DAZ en Alzheimer Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Facilicom Group Foundation. 

Logos.jpg   

Meer informatie

Uitnodiging en nieuwsbrief

In de uitnodiging en de nieuwsbrieven (pdf) vindt u meer informatie over het evenement. 

Extra toelichting

Dit document (pdf) met extra toelichting is bedoeld voor coördinatoren van ontmoetingscentra dementie, Odensehuizen, DemenTalent-projecten, Kopgroepen dementie en afdelingen van Alzheimer Nederland.

Bekijk het document