Vergeetachtigheid

Bij vergeetachtigheid is sprake van 'normale' geheugenklachten. Het lukt bijvoorbeeld niet om op iemands naam te komen. Vergeetachtigheid verstoort het dagelijkse leven niet. Iemand die vergeetachtig is, kan zonder moeite het huishouden doen, de financiën regelen en een reis ondernemen.

Tips om uw geheugen te trainen >
 

Geheugenverlies bij dementie

De symptomen van geheugenverlies bij dementie zijn vele malen ernstiger. Iemand met dementie vergeet niet alleen de naam van een kennis, maar herkent de persoon helemaal niet meer. De informatie verdwijnt langzaam maar zeker uit het geheugen of is niet meer toegankelijk. Iemand met dementie krijgt moeite met plaats en tijd, en verdwaalt in een bekende omgeving. Of hij vergeet dingen die hij in de loop van zijn leven heeft geleerd, zoals hoe je een boterham moet smeren. Ook kunnen problemen met de taal ontstaan en verandert het gedrag van iemand met dementie. Voor mensen met dementie zijn veel dagelijkse handelingen al gauw te moeilijk.

Bekijk de symptomen van dementie

Brochure 'Is het dementie'

In deze brochure leest u wanneer u reden heeft om u zorgen te maken. Ook staat achterin de brochure een test om uw eigen geheugen of dat van een ander te testen.

Ontvang de brochure 'Is het dementie'

Geheugentest

Maakt u zich zorgen over uw geheugen of dat van iemand anders? De geheugentest geeft u inzicht in de ernst van de vergeetachtigheid. Na afloop krijgt u direct een uitslag.

Doe de Geheugentest