Je hebt zelf dementie

Vaak merk je bij dementie dat er dingen anders gaan dan je van jezelf gewend bent. Het is soms lastig om precies te begrijpen wat er aan de hand is. Je vraagt je misschien af hoe je het beste kunt omgaan met dementie. Wij geven je graag advies en tips. 

Ga naar dementie.nl

Je naaste heeft dementie

Dementie.nl is hét online platform van Alzheimer Nederland voor iedereen die betrokken is bij dementie. Je vindt hier informatie over dementie, tips en ervaringsverhalen. Hiermee willen we je helpen om goed voor jezelf en je naaste te zorgen.

Ga naar dementie.nl

Training omgaan met

Heb je nog niet zoveel te maken gehad met dementie in je omgeving? En wil je graag weten hoe je contact maakt met mensen met dementie? Bekijk dan ons trainingsaanbod op samendementievriendelijk.nl. 
 

Bekijk het trainingsaanbod

Ontvang mails over omgaan met dementie

Elke fase van dementie zorgt voor nieuwe vragen. Daarom ontwikkelen we drie e-mailreeksen over de verschillende fases van dementie: 'Na de diagnose', 'Thuiswonen met dementie' en 'Als zelfstandig thuiswonen niet meer gaat'. Meld je aan en ontvang zes maanden lang elke vier weken een e-mail met tips, advies en verhalen. 

Meld je aan

Ervaringsverhalen

Blogs van Jaco (59 jaar)

Belevenissen van binnenuit, van een patiënt. Zo omschrijft Jaco zijn blogs. Een half jaar geleden kreeg hij het te horen: je hebt alzheimer. Maar hij voelt zich nog niet anders dan daarvoor. Op dementie.nl lees je hoe hij zijn leven met alzheimer ervaart. 

Lees de blogs van Jaco

Ik geef hem de regie

‘Twee jaar geleden kreeg mijn vader de diagnose vasculaire dementie. Hij is nu 93, heeft naast de dementie diverse andere klachten en wil heel graag zelfstandig blijven wonen. Dat is belangrijk voor hem, dat bepaalt zijn gevoel voor eigenwaarde.’

Lees het verhaal van Francisca

Hoe Esther in actie kwam

Esther ontmoette in Borger een man, die met zijn fiets midden op de weg stond. Hij oogde verward en zocht zijn huis. "Ik kon er niet langs dus riep of ik er langs mocht. Verward ging hij aan de kant. Het leek me wat apart, dus ik vroeg de man of hij iets zocht..."

Lees het verhaal van Esther

Bestel de brochure Diagnose dementie, en nu?

Wil je meer lezen over dementie, de vormen van dementie, het ziekteverloop en hoe je ermee om kunt gaan? Bestel dan onze gratis brochure Diagnose dementie, en nu?

Per e-mail ontvangen   Per post ontvangen