Omgaan met dementie

De diagnose is gesteld: dementie. Hiermee komt een einde aan een lange periode van onzekerheid. U kunt zich gaan richten op de toekomst. Hoe kunt u het beste omgaan met dementie en het dagelijks leven zo prettig mogelijk vormgeven? Wij geven u graag tips en advies.

U heeft zelf dementie

Vaak merkt u bij beginnende dementie dat er dingen anders gaan dan u van uzelf gewend bent. Het is soms lastig om precies te begrijpen wat er aan de hand is. Dit kan angst oproepen. Wat weer kan leiden tot boosheid, somberheid of pessimisme. Daarom geven wij en anderen die zelf te maken hebben met dementie u graag meer informatie en tips.

Lees tips van anderen die ook dementie hebben

U heeft een naaste met dementie

Iemand met dementie verandert. Ook voor u als naaste verandert er veel. Hoe kunt u omgaan met iemand die verandert en steeds afhankelijker van u wordt? Wij geven u graag meer informatie en tips om hiermee om te gaan. 

Lees meer over hoe u als naaste kunt omgaan met dementie

brochure-dementie-en-nu_0.jpg

Bestel de brochure Dementie, en nu?

Wilt u meer lezen over dementie, de vormen van dementie, het ziekteverloop en hoe u ermee om kunt gaan? Bestel dan onze gratis brochure Dementie, en nu?.

Per e-mail ontvangen Per post ontvangen

 

Thumbnail (4_3) 400 x 300.png

Stop dementie 

Dementie is een ingrijpende hersenaandoening, waarbij je langzaam jezelf en elkaar verliest. Om mensen bewust te maken van de urgentie om dementie te stoppen heeft Alzheimer Nederland een overzicht gemaakt met aangrijpende verhalen van mensen met dementie en hun dierbaren. Ook vertellen onderzoekers over de stand van zaken op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en nabije oplossingen. 

Meer informatie   Help mee