Omgaan met dementie

De diagnose is gesteld: dementie. Hiermee komt een einde aan een lange periode van onzekerheid. U kunt zich gaan richten op de toekomst. Hoe kunt u het beste omgaan met dementie en het dagelijks leven zo prettig mogelijk vormgeven? Alzheimer Nederland geeft u tips en advies.

U heeft zelf dementie

Vaak merkt u bij beginnende dementie dat er dingen anders gaan dan u van uzelf gewend bent. Het is soms lastig om precies te begrijpen wat er aan de hand is. Dit kan angst oproepen. Wat weer kan leiden tot boosheid, somberheid of pessimisme. Daarom geven wij en anderen die zelf te maken hebben met dementie u graag meer informatie en tips.

Lees meer over het omgaan met dementie
 

Omgaan met dementie als naaste

Iemand met dementie verandert. Ook voor u als naaste verandert er veel. Hoe kunt u omgaan met iemand die verandert en steeds afhankelijker van u wordt?

Lees meer over hoe u als naaste kunt omgaan met dementie

Bestel de brochure Dementie, en nu?

Wilt u meer lezen over dementie, de vormen van dementie, het ziekteverloop en hoe u ermee om kunt gaan? Bestel dan onze gratis brochure Dementie, en nu?.

Per e-mail ontvangen Per post ontvangen

Informatie, tips en ervaringen

Ik wil zo goed mogelijk zorgen voor mijn naaste. Maar hoe doe ik dat? Tip van Angela: “Ga mee in de belevingswereld van je naaste”. 

Ga naar Dementie.nl voor meer informatie, tips en ervaringen. Dit platform is er speciaal voor mensen die zorgen voor iemand met dementie. 

Ga naar Dementie.nl