Dementie.nl

Dementie.nl is het platform van Alzheimer Nederland voor iedereen die zorgt voor een naaste met dementie. Op dementie.nl vindt u informatie en tips over omgaan met de dementie. Ook leest u er verhalen van andere mantelzorgers. Daarnaast heeft dementie.nl verschillende trainingen, tests en apps die u helpen bij de zorg voor uw naaste.

Informatie en tips voor iedereen met een naaste met dementie

Als uw naaste dementie heeft, komt er veel op u af. Op dementie.nl staan honderden artikelen met tips, informatie en video’s over dementie. U krijgt antwoord op vragen over onderwerpen als diagnose, omgaan met dementie, wilsbekwaamheid en verhuizen naar een verpleeghuis.

Bekijk de informatie & tips

Verhalen

Hoe is het om een ouder of partner met dementie te hebben? Van dagelijkse dingen tot lichtpuntjes, u leest het in de blogs van onze mantelzorgers.

Blogs

Een gedicht verbindt, verdiept of verrijkt uw dag. Gun uzelf een moment om een gedicht te lezen of schrijf u in voor de gedichtennieuwsbrief.

Gedichten

 

Lees ervaringsverhalen voor en door mantelzorgers. De verhalen bieden herkenning, troost en kracht. Ze laten je zien dat u niet alleen bent. 

Ervaringsverhalen

 

Hulp en advies

Dementie.nl heeft verschillende digitale hulpmiddelen om mantelzorgers te ondersteunen. Zo is er altijd iets dat bij u past. Stel bijvoorbeeld online uw vraag aan experts of doe de mantelzorgtest. Volg een training Beter omgaan met veranderend gedrag. Of schakel makkelijk hulp in van uw vrienden en familie via de app Myinlife.

Hulp en advies

Dementie.nl voor iedereen die betrokken is bij dementie