Diagnose dementie en dan... in het Zorgcafe Midden Drenthe

Zorgcafe Dementie Beilen- Diagnose dementie en dan…..?

Op dinsdag 9 januari 2018 is het 2e Zorgcafé Dementie Beilen in de WesterEs te Beilen gehouden. Er waren ruim 65 belangstellenden die gelukkig allemaal een plekje wisten te vinden.

Joke Sanders was te gast op deze bijeenkomst rondom het thema ”Diagnose dementie en dan …?” Zij is verbonden aan Alzheimer Drenthe en ervaringsdeskundige. De avond begon met uitleg dat dementie meer is dan alleen vergeetachtigheid. De ziekte ontregelt uiteindelijk het dagelijks leven, omdat het ook gevolgen heeft voor het vermogen en de manier waarop iemand informatie en prikkels uit zijn omgeving herkent, verwerkt en begrijpt. De vanzelfsprekendheid van alledaagse handelingen verandert hierdoor en heeft gevolgen voor de zelfredzaamheid.

De gastspreekster wist op een prettige manier een goede mix te vinden tussen informatie over de meest voorkomende verschijningsvormen van dementie en praktische tips. Aan de hand van persoonlijke ervaringen en vragen uit de zaal werden verschillende voorbeelden en ervaringen gedeeld. In de pauze kon iedereen vragen noteren die na de pauze beantwoord werden.

Op dinsdagavond 12 april a.s. is er van 19.30 – 21.00 uur opnieuw een Zorgcafé Dementie in de WesterEs met als thema ‘Omgang en benadering’. Voor die tijd bent u ook van harte welkom in het Karspelhuis in Beilen op dinsdagavond 13 februari bij het Zorgcafé “Feiten en fabels over eten” m.m.v. diëtiste Jessie Haandrikman. Dinsdagavond 13 maart staat “Het herkennen en voorkomen van depressie” centraal in het Zorgcafé Beilen aan de Karspelstraat 3.

Het Zorgcafé is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden, mantelzorgers, hulpvragers, vrijwilligers en hulpverleners in Midden-Drenthe. Er zijn café’s in Beilen, Smilde en Westerbork, waarbij op locatie samengewerkt wordt door Welzijnswerk Midden-Drenthe, Chalcedoon Zorg, Derkshoes, De ZorgZaak, Icare, Interzorg, Zorggroep Drenthe en Alzheimer Nederland.

 

Dit nieuwsbericht is gepubliceerd door