Steun ons met een bijzondere gift

Onze betrokken donateurs brengen een toekomst zonder dementie elke dag een stap dichterbij. Met een bijzondere gift kunt u gericht bijdragen aan deze toekomst. Dat kan in de vorm van een fonds op naam, een gift met een speciale bestemming of een periodieke schenking met belastingvoordeel. Wij vinden het belangrijk dat de bestemming van uw donatie aansluit bij uw persoonlijke wensen. En dat u altijd weet wat uw bijdrage oplevert.

Een gift met een speciale bestemming

Met een bijzondere gift bepaalt u zelf de bestemming van uw donatie. Bijvoorbeeld onderzoek naar dementie onder jonge mensen of een Alzheimer Café bij u in de buurt. We noemen dit ook wel een geoormerkte gift.

Fonds op naam

Met een fonds op naam verbindt u uw naam, de naam van een dierbare of van uw bedrijf aan het werk van Alzheimer Nederland. U bepaalt zelf welk project of doel van Alzheimer Nederland u steunt met uw bijdrage. U kunt een fonds op naam oprichten bij leven met een schenking, of u legt het vast in uw testament. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Schenken met belastingvoordeel

Misschien steunt u Alzheimer Nederland al regelmatig of wilt u dit graag doen. Dan kunt u mogelijk schenken met belastingvoordeel. U maakt aanspraak op belastingvoordeel als het totaal van al uw giften (aan door de Belastingdienst geaccepteerde goede doelen) per jaar boven een bepaalde drempel uitkomt. Of als u minimaal vijf jaar achter elkaar een schenking doet via een overeenkomst Periodiek schenken: voor die giften geldt geen drempel. 

Lees meer over schenken met belastingvoordeel

Uw bijdrage maakt het verschil

Dankzij de giften van donateurs kunnen wij veel doen voor mensen met dementie. Door ondersteuning te bieden, voorlichting te geven en wetenschappelijk onderzoek te doen. Een bijzonder onderzoek is het 100plus-onderzoek van Dr. Henne Holstege. Zij onderzoekt waarom sommige mensen van 100 of ouder worden zonder enige tekenen van dementie. Zo hoopt zij te ontdekken welke genen of andere factoren ons tegen dementie kunnen beschermen.

Wilt u meer weten?

Graag denken we met u mee over mogelijkheden die passen bij uw wensen.

Neem voor meer informatie contact op met Hélène Ruys of Caroline van Gein.
E: bijzonderegiften@alzheimer-nederland.nl
T: (033) 303 25 61