Steun ons met een grote gift

Onze betrokken donateurs brengen een toekomst zonder dementie elke dag een stap dichterbij. Met een grote gift kunt u gericht bijdragen aan deze toekomst. Dat kan in de vorm van een eenmalige gift met een speciale bestemming, een Fonds op Naam of een periodieke schenking met belastingvoordeel. Wij vinden het belangrijk dat de bestemming van uw donatie aansluit bij uw persoonlijke wensen. En dat u altijd weet wat uw bijdrage oplevert.

Een gift met een speciale bestemming

Met een gift vanaf 1.000 euro kunt u al zelf de bestemming van uw donatie bepalen. Bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan van de ziekte van Alzheimer of de ontwikkeling van een betere en snellere diagnostiek. U kunt een onderzoek kiezen uit ons overzicht daarmee draagt u direct bij aan de oplossing.

Wilt u 10.000 euro of meer doneren voor een speciale bestemming? Bijvoorbeeld voor specifiek wetenschappelijk onderzoek naar dementie op jonge leeftijd of onderzoek naar genetische factoren? Dan ontvangt u een projectvoorstel op maat, gebaseerd op uw persoonlijke wensen.

Na afronding van het onderzoek ontvangt u een rapportage met de resultaten en ziet u zelf de impact van uw gift.

Schenken met belastingvoordeel

Misschien steunt u Alzheimer Nederland al regelmatig of wilt u dit graag doen. Dan kunt u mogelijk schenken met belastingvoordeel. Een eenmalige schenking is al aftrekbaar, maar u maakt aanspraak op extra belastingvoordeel als u minimaal vijf jaar achter elkaar een schenking doet.

Lees meer over periodiek schenken met belastingvoordeel

 

 

Fonds op Naam

Met een Fonds op Naam verbindt u uw naam, de naam van een dierbare of van uw bedrijf aan het werk van Alzheimer Nederland. U bepaalt zelf welk project of doel van Alzheimer Nederland u steunt met uw bijdrage. U kunt een Fonds op Naam oprichten bij leven met een schenking, of u legt het vast in uw testament. We bespreken graag de mogelijkheden met u.


Lees meer over het oprichten van een Fonds op Naam

Uw bijdrage maakt het verschil

Dankzij de giften van donateurs kunnen wij veel doen voor mensen met dementie. Door ondersteuning te bieden, voorlichting te geven en wetenschappelijk onderzoek te doen. Een bijzonder onderzoek dat u kunt steunen is het 100plus-onderzoek van Dr. Henne Holstege. Zij onderzoekt waarom sommige mensen 100 en zelfs ouder worden zonder enige tekenen van dementie. Zo hoopt zij te ontdekken welke genen of andere factoren ons tegen dementie kunnen beschermen.

Met uw steun komen we steeds dichter bij een oplossing! U kunt bij Alzheimer Nederland het verschil maken voor de mensen met dementie nu en in de toekomst.

Wilt u meer weten?

Graag denken we met u mee over de mogelijkheden die passen bij uw wensen.

Neem voor meer informatie contact op met Hélène Ruys of Caroline van Gein.
E: bijzonderegiften@alzheimer-nederland.nl
T: (033) 303 25 61

U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier.


Informatie Giften en belastingdienst

Rekeningnummer Alzheimer Nederland: NL 13 INGB 00 0000 2502
Fiscaal nummer (RSIN): 0096.05.393

ANBI: Alzheimer Nederland is een ANBI en hoeft als zodanig geen erf- of schenkbelasting te betalen

Lees meer over schenken met belastingvoordeel
Lees meer over ANBI en onze andere keurmerken