Ga direct naar de contentGa direct naar de content

5 tips om slim te schenken


Tip 1: Geniet van optimaal voordeel met een periodieke schenking

Wilt u meerjarig onderzoek naar dementie mogelijk maken? Dan kunt u optimaal profiteren van belastingvoordeel door uw schenking vast te leggen in een Periodieke schenkingsovereenkomst. Wanneer u minimaal vijf jaar bijdraagt met een vast bedrag per jaar, kunt u deze giften namelijk volledig aftrekken van de belasting.
Zo werkt periodiek schenken

Tip 2: Denk aan de aftrek van uw eenmalige bijdragen

Heeft u in een jaar meerdere keren aan Alzheimer Nederland en/of andere goede doelen gedoneerd? Of deed u onlangs een eenmalige grote gift? Dan kan dat totale giftbedrag ook een mooi belastingvoordeel opleveren. U kunt namelijk een deel van uw donaties terugkrijgen, door het totaalbedrag af te trekken bij uw belastingaangifte.
> Bijdragen met een grote gift

Tip 3: Overweeg de voordelen van een eigen Fonds op Naam

Wilt u het onderzoek substantieel steunen? Met uw eigen fonds bij Alzheimer Nederland kunt u op persoonlijke wijze bijdragen. De bestemming van uw schenking wordt samen met u bepaald en vastgelegd. Het is eenvoudig te regelen en u profiteert bovendien van hetzelfde belastingvoordeel als bij een periodieke of eenmalige schenking.
Lees meer over een Fonds op naam

Tip 4: Belastingvrij schenken voor onderzoek via uw testament

Door Alzheimer Nederland op te nemen in uw testament helpt u het toekomstige onderzoek naar oplossingen bij dementie. Alzheimer Nederland hoeft geen erfbelasting te betalen over uw erfenis, vanwege onze ANBI-status. Wat u ons nalaat kan hierdoor volledig besteed worden aan ons doel: een toekomst zonder dementie.
Alles over nalaten

Tip 5: Profiteer van belastingvoordeel met een bedrijfsdonatie

Giften van een BV zijn beperkt aftrekbaar, maar bedrijfskosten volledig. Daarom is het interessant om als Bedrijfsvriend bij te dragen in de vorm van sponsoring of met een gift in natura. U kunt ook als Bedrijfsdonateur bijdragen aan onderzoek. Een eenmanszaak of VOF profiteert net als particulieren van optimaal voordeel bij een periodieke schenking.
Help mee met je bedrijf

Brochure over nalaten

Brochure 'Schenken met belastingvoordeel'

In onze brochure vindt u meer informatie over de mogelijkheden van belastingvrij schenken. U kunt de brochure zowel online als per post ontvangen.

Persoonlijk advies

Met uw steun komen we steeds dichter bij een oplossing. U kunt het verschil maken voor de mensen met dementie nu en in de toekomst. Ik denk graag mee over de mogelijkheden die passen bij uw wensen.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met mij op.

Caroline van Gein, relatiemanager bijzondere giften
E: [email protected]
T: (033) 303 25 61

Of maak gebruik van ons contactformulier.

Caroline van Gein