Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Hoe start ik een inzamelactie op Facebook?

Als je gebruikmaakt van Facebook en je jouw verjaardag hebt ingevuld, dan ontvang je ongeveer twee weken voor deze datum een uitnodiging om een inzamelactie te starten. In een paar simpele stappen maak je een actie aan om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland. Het werkt als volgt:

1. Klik op de button ‘geld inzamelen’ of ‘start jouw inzamelactie’.
2. Selecteer Alzheimer Nederland als goed doel.
3. Vul het bedrag in dat je minimaal wilt ophalen en tot wanneer de actie loopt.
4. Geef de actie een naam en voeg toe waarom je een inzamelactie start voor Alzheimer Nederland. Een standaardbericht wordt automatisch geplaatst. Pas deze gerust aan, want hoe persoonlijker, hoe beter!
5. Voeg een persoonlijke foto toe of kies een van de voorgestelde foto’s.
6. De actie is nu aangemaakt en direct klaar voor gebruik! Deel de actie met je Facebookvrienden zodat ze direct kunnen doneren.

Facebook verzamelt alle binnengekomen donaties en maakt deze eens in de twee weken over aan Alzheimer Nederland. Facebook brengt geen kosten in rekening, alle donatie komen 100% ten goede aan het goede doel.

Net jarig geweest?

Geen probleem! Uiteraard kan je via Facebook ook een andere inzamelactie starten voor Alzheimer Nederland. Inspiratie of tips nodig? Bekijk ons actieplatform.

Waarom doneren aan Alzheimer Nederland?

Op dit moment krijgt 1 op de 5 mensen een vorm van dementie. Helaas is er nog geen oplossing of medicijn voor. Aan die oplossing wordt hard gewerkt: vooraanstaande wetenschappers verwachten dat zij binnen 10 jaar weten hoe we dementie kunnen genezen of voorkomen. Daar is wel veel onderzoek voor nodig. Met jouw bijdrage zorg je dat dit onderzoek door blijft gaan en help je mee aan een toekomst zonder dementie.