Steun met een grote gift

Onze donateurs brengen een toekomst zonder dementie iedere dag een stap dichterbij. Met een grote gift draagt u gericht bij aan deze toekomst. Het is ook mogelijk te steunen vanuit een (familie)stichting, vermogensfonds of kerkelijke organisatie. 

Hoe kunt u doneren?

U kunt op een eenvoudige en veilige wijze online doneren via de bovenstaande button. Wilt u niet online doneren, dan kunt u uw bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL 13 INGB 0000 0025 02 t.n.v. Alzheimer Nederland.

Wij willen u graag bedanken voor uw donatie. Helaas kunnen wij bij een overmaking niet uw naam en adres achterhalen. Voeg uw naam en adres of e-mailadres in het veld ‘omschrijving’ toe en u ontvangt van ons een bedankje.  Ook nodigen wij u graag uit voor resultaatlezingen door onderzoekers (twee keer per jaar). Daarnaast houden wij u met het magazine ALZ en ons jaaroverzicht graag op de hoogte van de resultaten.

Doneer voor onderzoek

U kunt ook een specifiek onderzoek steunen. Uw donatie kunt u bijvoorbeeld bestemmen voor onderzoek naar Gezonde Gewoontes of het onderzoek naar de verspreiding van schadelijke eiwitten. Bekijk welke onderzoeken u kunt steunen.

Fonds op Naam

Een andere mogelijkheid is een Fonds op Naam. Met een Fonds op Naam verbindt u uw naam of de naam van een dierbare aan het werk van Alzheimer Nederland en legt u de bestemming van uw gift vast.

€ 5.000 of meer doneren?

Wilt u uw donatie een speciale bestemming geven? Bij een donatie vanaf € 5.000 gaan wij graag met u in gesprek over de mogelijkheden. U ontvangt een projectvoorstel gebaseerd op uw wensen. Wij houden u persoonlijk op de hoogte van het project dat u steunt.

Vragen over een grote gift? 

Voor vrijblijvend, persoonlijk advies kunt u contact opnemen met Caroline van Gein, relatiemanager Bijzondere Giften, via tel. (033) 303 25 61

Waarom een grote gift doneren?

Wij werken aan een toekomst zonder dementie. Daarvoor is veel onderzoek nodig. Samen met u is het mogelijk om grotere stappen te maken en meer onderzoek naar dementie te financieren. Maar ook om meer hulp en ondersteuning te bieden aan mensen die nu met dementie te maken hebben. Zodat zij er niet alleen voor staan. Wat hebben we dankzij de ondersteuning van donateurs allemaal al gedaan? Lees meer over onze resultaten.

Brochure 'Onderzoek naar dementie'

Wat weten we al en wat willen we nog weten over dementie? Dat leest u in onze brochure: 'Onderzoek naar dementie'. Onder andere over de zoektocht naar antwoorden door wetenschappers wereldwijd en in Nederland. En het laat zien hoe ver we zijn zijn in de strijd tegen dementie. De brochure kunt u zowel per post als online ontvangen.

Vraag de brochure ‘Onderzoek naar dementie’ aan

Doneren met belastingvoordeel

Als donateur kunt op verschillende manieren profiteren van belastingvoordeel. Denkt u aan een eenmalige grote gift? Of steunt u ons voor een langere tijd met eenzelfde jaarlijks bedrag? Dan maakt u meerjarig onderzoek mogelijk. Daarnaast profiteert u van belastingvoordeel. U kunt een deel van uw donaties terugkrijgen.

Een losse schenking is aftrekbaar van de belasting, mits het totaal van uw giften per jaar boven een bepaalde 'drempel' uitkomt (1% van uw jaarlijkse inkomen). Schenkt u minimaal vijf jaar achter elkaar via een periodieke schenking, dan maakt u aanspraak op belastingvoordeel zonder deze drempel. In onze brochure vindt u meer informatie over de mogelijkheden van schenken met belastingvoordeel. U kunt de brochure zowel online als per post ontvangen.

Wilt u meer weten?

Met uw steun komen we steeds dichter bij een oplossing. U kunt het verschil maken voor de mensen met dementie nu en in de toekomst. We denken graag mee over de mogelijkheden die passen bij uw wensen.

Neem voor meer informatie contact op met Caroline van Gein, relatiemanager bijzondere giften.
E: c.vangein@alzheimer-nederland.nl
T: (033) 303 25 61

U kunt ook gebruik maken van ons contactformulier.

Praktische informatie

Rekeningnummer Alzheimer Nederland: NL 13 INGB 00 0000 2502
Fiscaal nummer (RSIN): 0096.05.393
ANBI: Alzheimer Nederland is een ANBI en hoeft als zodanig geen erf- of schenkbelasting te betalen.

Bekijk ook ons CBF-erkenningspaspoort van het Centraal Bureau Fondsenwerving en Alzheimer Nederland heeft het Privacy Waarborg

Anders doneren?

Met uw donatie kan Alzheimer Nederland onderzoek financieren, hulp en ondersteuning bieden, dementiezorg verbeteren en voorlichting bieden. Wilt u meer weten over doneren of op een andere manier doneren?