Hoe wilt u doneren voor onderzoek?

Steun dementie-onderzoek

Draagt u ook bij aan een toekomst zonder dementie? Dan kunt u online donerenstructureel doneren met belastingvoordeel of uw bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL13INGB0000002502 t.n.v. Alzheimer Nederland met de omschrijving 'Ondersteuning onderzoek'. Vermeld u dan ook uw contactgegevens? Dan kunnen wij u bedanken en op de hoogte houden van de besteding van uw gift. 

Doneer voor onderzoek

Peter de Deyn

Gericht doneren voor onderzoek

Draag direct bij aan het veelbelovende vijfjarige onderzoek van prof. dr. Peter Paul De Deyn. Hij gaat onderzoek doen naar een nieuwe strategie om alzheimer te behandelen en verwacht een doorbraak. Lees meer over zijn onderzoek en hoe u kunt steunen.

Steun onderzoek De Deyn

Persoonlijk projectvoorstel

Overweegt u bij te dragen met een substantiële donatie vanaf 10.000 euro? En heeft u eigen, specifieke wensen over de bestemming? Voor advies en een persoonlijk projectvoorstel kunt u contact opnemen met Caroline van Gein, adviseur en relatiemanager bijzondere giften, via 033-303 25 61 of c.vangein@alzheimer-nederland.nl. Zij bespreekt met u graag uw wensen en de mogelijkheden.

Onderzoek maakt het verschil

Dementie eist de meeste levens. Toch steekt het budget voor dementieonderzoek schril af tegen het budget voor andere ziekten. Gelukkig begint het tij langzaam te keren.  

‘Door allerlei nieuwe technieken is hersenonderzoek de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Binnen vijf jaar worden grote doorbraken verwacht in de preventie en behandeling van dementie. Dat stemt hoopvol. Ik ben ervan overtuigd dat dementie uiteindelijk te genezen en te voorkomen is. Een geneesmiddel gaat er komen.’  

Niels Prins is directeur Brain Research Center en neuroloog aan het Alzheimercentrum Amsterdam. 

Brochure Onderzoek naar dementie

Wat weten we al en wat willen we nog weten over dementie? Dat leest u in onze brochure: 'Onderzoek naar dementie'. Onder andere over de zoektocht naar antwoorden door wetenschappers wereldwijd en in Nederland. En het laat zien hoe ver we zijn in de strijd tegen dementie. De brochure kunt u zowel per post als online ontvangen. 

Vraag de brochure aan

Persoonlijk advies

Wij denken graag mee over de mogelijkheden die passen bij uw wensen. Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend persoonlijk advies? Neemt u dan contact op met Caroline van Gein, adviseur en relatiemanager bijzondere giften. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 033-303 25 61 of per e-mail naar c.vangein@alzheimer-nederland.nl.

Praktische informatie

U kunt op eenvoudige en veilige wijze online doneren of uw bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL 13 INGB 0000 0025 02 t.n.v. Alzheimer Nederland. Vermeld u dan ook uw contactgegevens? Dan kunnen wij u bedanken en op de hoogte houden van de besteding van uw gift.  

Op de hoogte blijven

Als donateur ontvangt u drie maal per jaar ons magazine ALZ en ons verkort jaaroverzicht. U wordt daarnaast twee keer per jaar uitgenodigd voor een donateursbijeenkomst met lezingen door onderzoekers. 

Keurmerken

Alzheimer Nederland is een ANBI en hoeft als zodanig geen erf- of schenkbelasting te betalen. Fiscaal nummer (RSIN): 0096.05.393. Bekijk ook ons CBF-erkenningspaspoort van het Centraal Bureau Fondsenwerving en Alzheimer Nederland heeft het Privacy Waarborg