Schenken met belastingvoordeel

Structureel doneren aan Alzheimer Nederland maakt meer onderzoek naar de oplossingen voor dementie mogelijk. Met uw structurele bijdrage kunt u bovendien profiteren van belastingvoordeel.

Periodieke schenking

Bij een periodieke schenking doneert u gedurende 5 jaar minstens één keer per jaar een bedrag aan ons. Deze bijdrage is ieder jaar hetzelfde. Legt u deze schenking vast in een overeenkomst, dan mag u het volledige bedrag ieder jaar aftrekken van de inkomstenbelasting. Wat u terugontvangt is afhankelijk van de hoogte van uw gift en het belastingtarief waar u invalt.

Hoe schenkt u periodiek?

Download de Overeenkomst Periodiek Schenken en u kunt eenvoudig vanuit huis uw schenking regelen. Ook kunnen wij u de overeenkomt per post toesturen. Vraag deze aan bij onze publieksservice, via het telefoonnummer 033-3032502. Vul de overeenkomst in en stuur deze naar Alzheimer Nederland. Alzheimer Nederland ondertekent de overeenkomst en stuurt u het originele exemplaar retour, aangevuld met uw persoonlijke transactienummer. De periodieke schenking mag u vervolgens volledig aftrekken van de belasting.

Waarom doneren?

Om dementie te kunnen stoppen is meer onderzoek nodig. Dankzij uw periodieke schenking kan meerjarig onderzoek worden gefinancierd en maken we samen grotere stappen naar een toekomst zonder dementie. U maakt ook mogelijk dat continue hulp en ondersteuning geboden wordt aan mensen die nu met dementie te maken hebben. Zodat zij er niet alleen voor staan. Bekijk welke resultaten er vorig jaar zijn behaald.

Anders schenken met belastingvoordeel?

Heeft u afgelopen jaar een of meerdere giften of donaties gedaan? Of denkt u aan een eenmalige grote gift? Ook dan krijgt u belastingvoordeel. Lees meer over de verschillende mogelijkheden of vraag onze brochure aan. 

Download de brochure ‘Schenken met belastingvoordeel’

Heeft u nog vragen over periodiek schenken?

Bel dan gerust met onze Publieksservice, tel. 033 - 303 25 02. Of stuur een e-mail naar donateurs@alzheimer-nederland.nl. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Praktische informatie

Rekeningnummer Alzheimer Nederland: NL 13 INGB 00 0000 2502
Fiscaal nummer (RSIN): 0096.05.393
ANBI: Alzheimer Nederland is een ANBI en hoeft als zodanig geen erf- of schenkbelasting te betalen.

Onderzoek naar dementie 

Onderzoek naar dementie is belangrijk. Dit geeft ons steeds betere inzichten in de oorzaken, preventie, diagnose en behandeling van dementie. Alzheimer Nederland stimuleert en financiert onderzoek op verschillende manieren. 

Bekijk de resultaten van de onderzoeken >  

Schenken met belastingvoordeel 

Samen met u werken wij aan een wereld zonder dementie. Er zijn verschillende manieren om Alzheimer Nederland te steunen. Een aantal van deze mogelijkheden kan u belastingvoordeel opleveren. U bespaart dan geld of u kunt meer schenken. 

Meer schenken met belastingvoordeel > 

Andere manieren van doneren 

Wat geweldig dat u samen met ons wilt strijden voor een toekomst zonder dementie. Kiest u liever voor een andere vorm van doneren, dan een periodieke schenking? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden om te doneren aan Alzheimer Nederland.

Bekijk op welke manieren u kunt doneren >