Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Voordelen van maandelijks doneren

Wil je ons werk structureel steunen? We zijn je dankbaar voor je hulp ♥. Structureel doneren heeft voor jou en voor ons veel voordelen: 

✔ Bij een bijdrage van minimaal €25 per jaar ontvang je 3 keer per jaar ons magazine. 

✔ Steun je Alzheimer Nederland al langere tijd of ben je dat van plan? Via een Periodieke schenkingsovereenkomst kun je doneren met belastingvoordeel. 

✔ Wetenschappelijk onderzoek kost veel geld en duurt meerdere jaren. Wij kunnen onderzoek alleen financieren als er zekerheid is over inkomsten. Een automatische afschrijving geeft ons die zekerheid.  

✔ Eén telefoontje is genoeg om je bijdrage direct stop te zetten als je dat wilt. Je zit dus nergens aan vast.   

Hoe kan ik structureel doneren?

Structureel doneren is simpel en veilig. Je kunt maandelijks doneren, maar jaarlijks doneren kan ook. Volg deze stappen om structureel te doneren aan Alzheimer Nederland: 

1. Ga naar ons donatieformulier. 
2. Kies voor een maandelijkse of jaarlijkse schenking. Donateurs die maandelijks schenken, kiezen gemiddeld voor een bedrag van €7.
3. Vul je gegevens in.
4. Vul je rekeningnummer in. Daarmee geef je ons toestemming om maandelijks of jaarlijks het zelfgekozen bedrag van je rekening af te schrijven.

Periodieke schenking

Steun je Alzheimer Nederland al een tijdje of ben je dit van plan? Dan is schenken via een Periodieke schenkingsovereenkomst misschien iets voor jou. Met een Periodieke schenkingsovereenkomst steun je ons werk voor een periode van minimaal vijf jaar, met een vast bedrag per jaar. Ongeacht de hoogte van je schenking, mag je het volledige bedrag van je belasting aftrekken! Afhankelijk van je inkomen krijg je dan tot 52% van de belasting terug.

Waarom doneren aan Alzheimer Nederland?

We werken hard aan een toekomst zonder dementie. Daarvoor financieren we belangrijke onderzoeken. Maar we zijn er ook voor iedereen die nu met dementie te maken krijgt, zelf of bij een dierbare. Dankzij jouw gift kan Alzheimer Nederland bijvoorbeeld trainingen ontwikkelen die onze samenleving dementievriendelijker maken. Daarnaast bieden we informatie over dementie, organiseren we activiteiten voor lotgenoten en komen we op voor de belangen van mensen met dementie. We kunnen hen alléén steunen met de hulp van onze donateurs. Help jij ook mee?