Ga direct naar de contentGa direct naar de content

1. Gedenkhoekje

Maak je eigen gedenkhoekje op een mooi plekje in huis met foto's en geliefde voorwerpen van je dierbare, een mooi gedicht in een lijstje en een vaasje met lievelingsbloemen. Brand er een kaarsje bij of luister naar muziek vol herinneringen en neem de tijd om te herdenken. 

2. Bundel mooie herinneringen

Aan je naaste familie en vrienden kun je vragen of zij hun mooiste herinneringen voor jou op papier willen zetten. Voeg ze samen met de speeches en levensloop van de uitvaartdienst en maak er een bijzonder boekje van om regelmatig terug te lezen. Je kunt het boekje ook digitaal maken en met je naasten delen.

3. Levensboom

Plant ter herinnering een speciaal boompje in de tuin of in een mooie pot op het balkon. Beschilder stenen (samen met familie) om er als decoratie bij te leggen met de naam van je dierbare, speciale datums en herinneringen. Een boom om te koesteren.

4. Samen zijn

Spreek op een speciale dag af om samen te komen met nabije familie en vrienden, bijvoorbeeld op de sterfdag of verjaardag van je dierbare. Haal samen herinneringen op en proost op het leven van een bijzonder mens die jullie allemaal moeten missen.

5. Speciaal plekje

Mooie herinneringen liggen ook op de speciale plekjes waar jullie vaak naartoe gingen. Dat kan een park zijn, maar ook een bepaalde stad waar jullie graag doorheen wandelden of het strand. Het kan fijn zijn om er naartoe te gaan met iemand die je geliefde ook goed kende zodat je er over kunt praten. De herinneringen maken emoties los, maar bieden ook troost.

6. Uitdaging aangaan

Ga een persoonlijke uitdaging aan ter herinnering aan je dierbare. Doe mee met een challenge; een lange wandel- of fietstocht of andere uitdaging die je altijd al hebt willen volbrengen. Je kunt het ook met iemand samen doen en met de actie geld inzamelen voor een goed doel. 

7. Doneren ter nagedachtenis

Om het leven van je dierbare te herdenken kun je ook ter herinnering bijdragen aan oplossingen voor dementie met een donatie ter nagedachtenis. Een gift met een bijzondere betekenis, die bijdraagt aan een toekomst zonder dementie. 

Lees ook

Speciaal aandenken

Bestel één van onze mooie vergeet-mij-niet-producten als speciaal aandenken aan je dierbare. Of geef het cadeau aan iemand die op dit moment een steuntje in de rug kan gebruiken. 

Visual van een vergeet-me-niet-armbandje