Ga direct naar de contentGa direct naar de footer

Door het verlies van iemand met dementie wilt u waarschijnlijk, net zoals Alzheimer Nederland niets liever dan dat we alzheimer en andere vormen van dementie de wereld uit helpen. Met een gift via uw testament, klein of groot kunt u hieraan bijdragen. Dankzij uw bijdrage aan onderzoek naar dementie helpt u mee om dementie te stoppen en maakt u een samenleving zonder dementie mogelijk voor toekomstige generaties.

In Memoriam Legaat

U kunt in uw testament een vast bedrag van bijvoorbeeld € 1.000,- opnemen en bepalen dat dit ter nagedachtenis is aan een geliefde die dementie had. U kunt dit in uw testament ook zo vastleggen. Dit noemen wij een In Memoriam Legaat. 

"In mijn testament heb ik een In Memoriam Legaat opgenomen voor mijn moeder die vasculaire dementie had. Zo wil ik namens haar zorgen voor meer wetenschappelijk onderzoek voor een wereld zonder dementie."

Oudere vrouw kijkt lachend in de camera

In Memoriam Fonds

Via uw testament kunt u ook een Fonds op Naam oprichten. U geeft zelf een naam aan uw fonds. Zo kunt u bijvoorbeeld het fonds de naam van een dierbare geven ter herinnering aan deze persoon. U bepaalt zelf wat de doelbesteding van het fonds wordt, in overleg met Alzheimer Nederland.

Wilt u meer weten over deze bijzondere vorm van nalaten?

Neemt u dan contact op met Ellis Temminck of Pieta van der Velde, adviseurs bijzondere giften. Dit kan via telefoonnummer 033-303 25 63, of via [email protected]. Ellis en Pieta gaan graag geheel vrijblijvend met u in gesprek over een bijdrage via uw testament. Wilt u eerst meer weten over nalaten in het algemeen?

Nalaten Pieta & Ellis