Ga direct naar de contentGa direct naar de content

Hoe doneer ik via Tikkie?

Een Tikkie is een vrijwillig online betaalverzoek via iDeal. Daarmee doneer je veilig en snel via de Tikkie-omgeving van ABN AMRO. Dat kan via mobiel, maar ook via tablet of computer. Je vraagt een Tikkie aan door op een Tikkie-link te klikken of een QR-code te scannen (bijvoorbeeld op de website, in een Facebook post of op een collectebus). Iedereen met een Nederlandse bankrekening kan gebruik maken van Tikkie. Je hebt er geen Tikkie-app voor nodig. Volg deze stappen om via Tikkie te doneren:

1. Klik op de link of button naar Tikkie.
2. Je krijgt een nieuw scherm te zien met een doneerbedrag.
3. Bij sommige Tikkies kun je dit bedrag zelf aanpassen, maar soms staat er een vast bedrag.
4. Selecteer je eigen bank en klik op ‘Ja, ik wil betalen’.
5. Vervolgens kom je in de betaalomgeving van je bank, waar je de betaling kunt doen.
6. Je komt nu op de bedanktpagina. Als dank voor je donatie kun je hier ons Vergeet-mij-niet-speldje bestellen.

 

ABN AMRO (Tikkie is een dienst van ABN AMRO) maakt alle Tikkie-betalingen tenslotte over aan Alzheimer Nederland. Per Tikkie berekent ABN AMRO 15 cent transactiekosten aan Alzheimer Nederland. 

In onze privacyverklaring lees je welke persoonsgegevens wij van je krijgen en wat we ermee doen.

Waarom doneren aan Alzheimer Nederland?

Jouw bijdrage maakt het verschil! Met jouw hulp financieren wij belangrijk onderzoek voor een toekomst zonder dementie. Daarnaast bieden we ondersteuning aan de mensen die nu met dementie te maken krijgen, zelf of bij een dierbare. Zij kunnen bij ons terecht voor advies, of voor een luisterend oor. Ook organiseren we contacten met lotgenoten en informatiemomenten. Dat kan alleen met de hulp van onze donateurs. Wil jij Alzheimer Nederland ook steunen via een Tikkie? Geef dan nu eenmalig het bedrag van jouw keuze.